Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αποκαταστάθηκε 9 χρόνια μετά πρώην διοικητής της Δίωξης που είχε κατηγορηθεί για ναρκωτικά

Αποκαταστάθηκε 9 χρόνια μετά πρώην διοικητής της Δίωξης που είχε κατηγορηθεί για ναρκωτικά

Ύστερα από 9 χρόνια δικαστικών αγώνων, ο αντιστράτηγος ε.α. Φώτης Ντζιμάνης αποκαταστάθηκε, τόσο από τη Δικαιοσύνη, όσο και από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, όσον αφορά στα αδικήματα που φέρονταν να είχε διαπράξει κατά το παρελθόν.

Ήταν το 2011 όταν η είδηση έσκαγε σαν βόμβα. Ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου είχε συλληφθεί, κατηγορούμενος για τη συμμέτοχη του σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Click4more Την έκαναν «μαύρη» στο ξύλο καταδικάστηκαν και έφτασαν μάταια μέχρι τον Άρειο Πάγο!

Από την πρώτη στιγμή ο Φώτη Ντζιμάνης φώναζε για την αθωότητα του, εξηγώντας πως οι κινήσεις του έγιναν στα πλαίσια της υπηρεσίας του και κυρίως για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ηρωίνης σε Πάτρα και Αγρίνιο.

Τότε είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αμέσως ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας που κράτησε σχεδόν 9 χρόνια.

Χθες ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ η πλήρης αποκατάσταση του Φώτη Ντζιμάνη έπειτα από τις απανωτές αθωωτικές αποφάσεις των δικαστηρίων.

Ο Φώτης Ντζιμάνης, με δυο αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, αθωώθηκε για τα αδικήματα: της άμεσης συνέργειας στο έγκλημα της συγκρότησης και ένταξης ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και την επίτευξη οικονομικού οφέλους των μελών της, της κατάχρησης εξουσίας κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και της ψευδορκίας μάρτυρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις