Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποκλειστικό – Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Μόλις πέντε οι Ιεράρχες που συμφωνούσαν

Αποκλειστικό – Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Μόλις πέντε οι Ιεράρχες που συμφωνούσαν

Για την ιστορική πλέον συνεδρίαση της Ιεραρχίας την περασμένη Παρασκευή, για τους μόλις πέντε ή οκτώ Ιεράρχες που στήριζαν τη συμφωνία του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό, αλλά και για τη διεκδίκηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας σε περίπτωση που η Κυβέρνηση αποφασίσει μονομερώς να προχωρήσει στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, μίλησε αποκλειστικά στο dogma.gr ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υπογράμμισε από την αρχή της συνέντευξής του ότι η εξαρχής πεποίθησή του ότι η συμφωνία μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού δε θα περάσει από την συνεδρίαση της Ιεραρχίας, όσον αφορά στο κομμάτι της μισθοδοσίας των κληρικών στηρίζεται στην ιστορία. «Σε κρίσιμα γεγονότα υπήρξε ένας αριθμός ανθρώπων που με τον Α ή Β τρόπο συνέβαλαν στην αποκατάσταση μιας ταραγμένης απόφασης», τόνισε με νόημα.

Ερωτηθείς για τους αντιδρώντες Ιεράρχες ο Σεβασμιότατος Θεσσαλονίκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν περισσότεροι από πέντε ή οκτώ οι Ιεράρχες εκείνοι που συμφωνούσαν με το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού», αφήνοντας μέσα από τα λεγόμενά του να εννοηθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος  συνάντησε της σθεναρή αντίδραση της ισχυρής πλειοψηφίας της Ιεραρχίας στο θέμα της μισθοδοσίας των ιερέων. Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις