Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Απολογισμός: Μουδιασμένοι οι καταναλωτές την πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων

Απολογισμός: Μουδιασμένοι οι καταναλωτές την πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων

Ο απολογισμός της πρώτης ημέρας λειτουργίας των καταστημάτων βρίσκει τους καταναλωτές επιφυλακτικούς. Η κίνηση ήταν μικρή και τα οριστικά στοιχεία που θα γίνουν πυξίδα θα φανούν στο τέλος της εβδομάδας.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία, σχετικά με το πως κινήθηκαν οι αγορές στους περισσότερους εμπορικούς δρόμους της χώρας, μετά την χθεσινή πρώτη μέρα ανοίγματος όλων των εμπορικών καταστημάτων πλην των κλειστών εμπορικών κέντρων.

Τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρηματίες, προσπαθούν να σιγουρέψουν τα πατήματα τους στη νέα πραγματικότητα, που επιβάλλει η πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, γι’ αυτό και όλοι θεωρούν πως χρειάζεται χρόνος μέχρι οι ταχύτητες της αγοράς να επιστρέψουν στην προ κορονοϊού περίοδο.

Και μπορεί τόσο χθες όσο και σήμερα να σχηματίζονταν ουρές έξω από καταστήματα αλλά αυτό δεν είναι ενδεικτικό της κίνησης καθώς οι ουρές οφείλονταν στα μέτρα κατά του κορονοϊού καθώς οι πελάτες των καταστημάτων μπαίνουν λίγοι λίγοι και ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Όπως περιγράφει στο newsit.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης η καταναλωτική κίνηση κινήθηκε όπως ακριβώς αναμενόταν καθώς από πολλούς χαρακτηρίστηκε μουδιασμένη:

«Oι πωλήσεις της πρώτης ημέρας είχαν σίγουρα αρνητικό πρόσημο, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη διστακτικότητα του κοινού. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το υπόλοιπο της εβδομάδας, στο τέλος της οποίας θα γνωρίζουμε ακριβώς με στοιχεία, τι έχει γίνει. Μη ξεχνάμε ότι ο εμπορικός κλάδος έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, γι αυτό και έχει ανάγκη από την άμεση εφαρμογή των μέτρων στήριξης, για την μείωση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων και για την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Φοροελαφρύνσεις, ενοίκια και χρηματοδοτικά εργαλεία, αποτελούν τους τρεις κύριους άξονες που θα βοηθήσουν την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων και την διατήρηση των αντίστοιχων θέσεων εργασίας που τόσο έχουμε ανάγκη».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις