Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Απολογούνται οι 3 από τους συλληφέντες για την υπόθεση της βίλας με τα ναρκωτικά στο Καπανδρίτι

Απολογούνται οι 3 από τους συλληφέντες για την υπόθεση της βίλας με τα ναρκωτικά στο Καπανδρίτι

Ο φερόμενος ως αρχηγός και άλλα δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν για την υπόθεση της βίλας με τα ναρκωτικά στο Καπανδρίτι απολογούνται σήμερα (25.7.2023) στις δικαστικές αρχές.

Όπως ανέφερε το cretalive.gr ο φερόμενος ως αρχηγός είναι 54χρονος Έλληνας που διαμένει σε διαμέρισμα στο Μενίδι, ενώ οι άλλοι δυο που θα απολογηθούν θεωρείται πως ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε μετατρέψει σε εργαστήριο, φυτώριο και αποθήκη ναρκωτικών βίλα στο Καπανδρίτι.

Η υπόθεση με τα ναρκωτικά στη βίλα στο Καπανδρίτι εξιχνιάστηκε μετά από επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, που είχαν αναλάβει το όλο θέμα, σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και της ΕΚΑΜ.

Οι υπόλοιποι 4 κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν αύριο. Μεταξύ αυτών είναι ο άνθρωπος που θεωρείται βασικός διακινητής (ο επονομαζόμενος «μπαλαδόρος») και ο μεταφορέας (ο φερόμενος ως «ταξιτζής»).

Ο άνθρωπος που φαίνεται να ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μέσα στο σπίτι του με ένα τηλέφωνο στο χέρι και φέρεται να διοικούσε την οργάνωση από εκεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πολύ κοντά στον φερόμενο αρχηγό, βρίσκονταν δύο άτομα που τοποθετούνται ψηλά στην ιεραρχία. Πρόκειται για έναν 54χρονο Έλληνα και έναν 33χρονο Ουκρανό. Τα τρία αυτά πρόσωπα απολογούνται σήμερα.

Η έφοδος της αστυνομίας στη βίλα με τα ναρκωτικά στο Καπανδρίτι και οι συλλήψεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή (21.7.2023).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες είχαν στήσει την εγκληματική οργάνωση εδώ και τουλάχιστον 3 μήνες ενώ είχαν εγκαταστήσει καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στη βίλα.

Στο εν λόγω οίκημα στο Καπανδρίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια πλήρης και ολοκληρωμένη εγκατάσταση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, ειδικός εξοπλισμός για τη φύτευση, ανάπτυξη, συγκομιδή, διαχωρισμό-αποφύλωση και αποξήρανσή της ενώ διαπιστώθηκε ότι στη βίλα καλλιεργούνταν 343 δενδρύλλια κάνναβης με ύψος έως 2 μέτρα.

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν ένα ακόμα άτομο, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί. Εις βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις