Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Απόπειρα απόδρασης από την καραντίνα της Ριτσώνας

Ριτσώνα

Η δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην Ριτσώνα μετά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού μπήκε σε καραντίνα για 14 ημέρες με πολλούς από όσους διαμένουν εκεί να μην συμφωνούν με την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το βράδυ της Πέμπτης που έγινε γνωστή η καραντίνα πολλά άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας προσπαθούν να φύγουν από τον χώρο ο οποίος φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως και σήμερα νωρίς το μεσημέρι όταν μικρή ομάδα ατόμων κατάφερε και βγήκε από την δομή και προσπάθησε να αποδράσει. Όμως, λίγο παρακάτω εντοπίστηκαν από αστυνομικούς.

Η δομή της Ριτσώνας μπήκε για 14 ημέρες σε καραντίνα και η απόφαση, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ελήφθη μετά τα αποτελέσματα ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιούμενου κρούσματος σε γυναίκα φιλοξενούμενη της δομής η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά τον τοκετό της. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων διαπιστώθηκε ότι 23 είναι θετικοί στον ιό Covid-19.

Κανένα από τα 23 άτομα δεν νοσεί ούτε έχει συμπτώματα της νόσου, είπε ο υφυπουργός. Επίσης από τον έλεγχο προέκυψε ότι όλα τα δείγματα του προσωπικού ήταν αρνητικά.

Κατά την διάρκεια της καραντίνας απαγορεύεται ρητά η είσοδος και έξοδος από την δομή, ενώ η ΕΛΑΣ έχει ενισχυμένη παρουσία. Επίσης, στη δομή βρίσκεται κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων, ενώ η ΓΓ Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων.

Ο ΕΟΔΥ ενισχύει την παρουσία του στη δομή με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις