Ελλάδα

Απορρίφθηκε η αγωγή επενδυτών κατά του PSI το 2012 – Έχασαν τη δίκη γερμανοί ομολογιούχοι

Οι Γερμανοί ομολογιούχοι, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την απόφαση για «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων το 2012, δεν μπορούν να επιτύχουν το σχέδιό τους μέσω των γερμανικών δικαστηρίων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, το ανώτατο γερμανικό αστικό δικαστήριο (Federal Court of Justice) απέρριψε αγωγή που είχαν καταθέσει Γερμανοί επενδυτές, αναφέροντας ότι δεν έχει δικαιοδοσία στην ελληνική κυβέρνηση.

Το κούρεμα της αξίας των ομολόγων αποφασίσθηκε από το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο με βάση νόμο του 2012, σημείωσε το Δικαστήριο σε ανάρτηση που έκανε στην ιστοσελίδα του. «Ένα κράτος δεν μπορεί να υπόκειται σε ξένη δικαιοδοσία, αυτό θα ήταν ασύμβατο με την αρχή της ισότητας στην κυριαρχία των κρατών», σημείωσαν οι δικαστές.

Η απόφαση αυτή είναι αρνητική για εκατοντάδες Γερμανούς ενάγοντες, που είχαν βασίσει τις ελπίδες τους στα δικαστήρια της χώρας τους, σημειώνει το Bloomberg. Οι ομολογιούχοι υποστηρίζουν ότι το 2012 η Ελλάδα τους ανάγκασε να ανταλλάξουν τους τίτλους τους με νέα κρατικά ομόλογα με σημαντικά χαμηλότερη ονομαστική αξία.

Ο Φραντς Μπράουν, ένας συνήγορος εναγόντων, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας για να ανατρέψει την απόφαση. Το Συνταγματικό Δικαστήριο μπορεί να εξετάσει εφέσεις κατά δράσης οποιασδήποτε κυβέρνησης, αν οι ενάγοντες υποστηρίξουν ότι αυτή παραβιάζει το σύνταγμα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λιβαδειά: «Ό,τι λάθος έγινε, συνέβη κατά την αποκόλληση του πλακούντα», λέει άτομο που βρισκόταν στο χειρουργείο με την 35χρονη
«Έχω μέσα μου ότι δεν έκανα αυτό που έπρεπε για τη γυναίκα μου, γιατί έμεινα στα λόγια του γιατρού που μου έλεγε ότι όλα καλά», είπε ο σύζυγός της
Αυτή είναι η 35χρονη Β. Μ. που έχασε τη ζωή της λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού της στη Λιβαδειά