Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Έως τις 21:00 θα ξέρουμε αυτοδυναμία, έδρες και ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Έως τις 21:00 θα ξέρουμε αυτοδυναμία, έδρες και ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

Νωρίς θα μάθουμε και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου τα αποτελέσματα της κάλπης. Έως τις 21:00 το βράδυ τα πάντα θα έχουν (σχεδόν) ξεκαθαρίσει.

«Τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δυο 24ωρα πριν από τις εκλογές.

Έως τις 21:00 θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία και πόσες έδρες έχει κάθε κόμμα και το ποια κόμματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν, ανέφερε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Παράλληλα, κάλεσες τους πολίτες να μπουν στο «Μάθε που Ψηφίζεις» για να είναι σίγουροι για το εκλογικό κέντρο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Γιατί σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, μπορεί να υπάρξουν εκλογές αφού κάποια σχολεία είναι εξεταστικά κέντρα λόγω των ειδικών μαθημάτων ή είναι βαθμολογικά κέντρα.

«Είναι περίπου 30 σχολεία ανά την όλη την Ελλάδα και κάποιοι δήμοι όπως για παράδειγμα η Κηφισιά, όπου ψηφίζει ο πρωθυπουργός, έχουν αλλάξει δύο σχολικά συγκροτήματα για λόγους προσβασιμότητας» συμπλήρωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών.

«Άρα δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Οι ετεροδημότες που είναι πρόσθετοι σε σχέση με την προηγούμενη φορά και είναι περίπου 30.000 καινούριοι, καλό θα είναι να μπουν μέσα στο σύστημα για να δουν ακριβώς ποιο είναι το εκλογικό τους τμήμα, δεδομένου ότι την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα όπου υπάγονται. Να πω επίσης ότι κανονικά ξεκινάνε το Σάββατο οι απόδημοι οι οποίοι είναι συν 3000 περίπου. Είναι 25.610, τα 99 εκλογικά τμήματα έγιναν 102».

Όσον αφορά στα ψηφοδέλτια, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης τόνισε ότι πρέπει να πετάξουμε τα ψηφοδέλτια από τις προηγούμενες εκλογές γιατί είναι άκυρα. Τα ψηφοδέλτια της 25ης Ιουνίου δεν θα έχουν τα ονόματα με αλφαβητική σειρά αλλά με τη σειρά των ψήφων που πήρε κάθε υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αν, από κεκτημένη ταχύτητα, μπει σταυρός στο ψηφοδέλτιο, είναι στην κρίση του δικαστικού αντιπροσώπου να το ακυρώσει ή όχι, σημείωσε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις