Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμοί

πανελλήνιες

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελληνίων 2019.

Οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2019 αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ: https://results.it.minedu.gov.gr. Στους πίνακες θα αναγράφονται τα αρχικά του ονοματεπώνυμου και ο κωδικός των υποψηφίων και κανένα άλλο στοιχείο σε σχέση με την ταυτότητά τους.

Σημειώνεται ότι έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα δοθούν στους μαθητές και οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων. Από εκείνη την ημέρα οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την οριστική υποβολή του μηχανογραφικού, η οποία έχει οριστεί για τις 15 Ιουλίου.

Το υπουργείο Παιδείας μπορεί να δώσει παράταση στην τελική ημερομηνία κατάθεσης του μηχανογραφικού, σε περίπτωση που υπάρξουν καθυστερήσεις -και λόγω της διεξαγωγής των εκλογών.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Πώς μπορείτε να δείτε τα γραπτά σας

Όσοι πιστεύουν ότι αδικήθηκαν στη βαθμολογία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στα γραπτά τους. Προκειμένου να γίνει αυτό θα πρέπει τον Σεπτέμβριο να καταθέσουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου υπάγεται το σχολείο στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν.

Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο το οποίο υποχρεωτικά εκδίδεται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή e-παράβολο, στην κατηγορία «Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων» με κωδικό «1390» (ποσού 80 ευρώ) για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών γραπτών δοκιμίων. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών δοκιμίων τους με επίδειξη σε φωτοτυπία, ενώ δεν προβλέπεται η χορήγηση αντιγράφων. Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων θα γίνεται κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση όπου υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ή και παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώνεται από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών.

Ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να αναγνώσει τη φωτοτυπία του γραπτού δοκιμιού του και να κρατήσει, εφόσον το επιθυμεί, σύντομες σημειώσεις από τις απαντήσεις του. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης απαγορεύεται η καθ’ οποιονδήποτε τρόπο λήψη της εικόνας του γραπτού (φωτογραφία με κινητό, βιντεοσκόπηση κ.ά.), καθώς και η παραλαβή από τον υποψήφιο της φωτοτυπίας του γραπτού δοκιμίου ή μέρους του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίδειξης είναι παρών ο αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης ΔΕ ή του Γραφείου ΔΕ ή ΕΕ, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τη σωστή τήρηση της όλης διαδικασίας. Εφ’ όσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, μπορεί να γίνεται ταυτόχρονη επίδειξη γραπτών δοκιμίων σε περισσότερους του ενός υποψηφίους, παρουσία του ίδιου αρμόδιου υπαλλήλου.

Μετά τη λήξη της επίδειξης, ο υποψήφιος υπογράφει στην αίτηση που έχει υποβάλει ότι έλαβε γνώση του γραπτού του τη συγκεκριμένη ημερομηνία και του επιστρέφεται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο. Μετά τη λήξη της προθεσμίας επίδειξης των φωτοτυπιών των γραπτών δοκιμίων συντάσσεται πρακτικό και καταστρέφονται οι φωτοτυπίες των γραπτών δοκιμίων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις