Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Συγκλονίζει ο Δημήτρης που αρίστευσε αφού έχασε τους γονείς του από κορονοϊό

Αποτελέσματα Πανελληνίων

Νικητής της ζωής, τόσο απλά! Ο λόγος για τον 18χρονο Δημήτρη Καρακώστα από τη Ναύπακτο, ο οποίος βίωσε μια ανείπωτη τραγωδία, χάνοντας και τους δύο του γονείς από κορονοϊό, αλλά βρήκε την ψυχική δύναμη όχι απλά να συνεχίσει την προσπάθειά του στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και να αριστεύσει!

Συγκεντρώνοντας 18.700 μόρια, «κοιτάζει» πλέον την ιατρική και δίνει σε όλους μας ένα μάθημα ζωής.

«Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ χωρίς να χάνει το χαμόγελό του.

«Χωρίς τις βάσεις που μού είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό», τονίζει και συνεχίζει: «Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω. Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή σιγά σιγά. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι αλληλοβοηθήθηκαν με τα αδέλφια του και τον στήριξαν, ενώ τον υποστήριξαν και οι συμμαθητές του, που είχαν και οι ίδιοι σοκαριστεί, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτριά τους.

Click4more: Αποτελέσματα Πανελληνίων: Η στιγμή που έρχεται το SMS της επιτυχίας – Συγκινητικό βίντεο

«Θέλω να πάω ιατρική, λογικά στην Πάτρα, με βολεύει είναι σχετικά κοντά σε μένα. Ήθελα να πάω, αλλά σχετίζεται και με τον κορονοϊό την πανδημία, ήταν ακόμα λόγος», συνεχίζει ο 18χρονος για να συμπληρώσει: «Ήταν τεράστια τραγωδία, απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα».

Δείτε όσα είπε

«Οποιαδήποτε δυσκολία που περάσαμε αυτή την περίοδο, τώρα που σιγά σιγά και μακάρι να τελειώνει, να το ξεπεράσουμε να επανέλθουμε, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, και να συνεχίσουμε παρά τον πόνο, τις απώλειες τη λύπη…» ήταν το μήνυμά του προς όλους μας.

Δείτε όσα είπε ο Δημήτρης και στο Open

Με πληροφορίες από: ΣΚΑΪ / Open.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις