Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

«Απόβαση» αγροτών από την Κρήτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

«Απόβαση» αγροτών από την Κρήτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέφτασαν το πρωί της Παρασκευής (5.11.2021) περισσότεροι από 1.500 αγρότες της Κρήτης. Συγκεκριμένα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έφτασαν το πρωί με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι, για να πραγματοποιήσουν πορεία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αγρότες από την Κρήτη αρχικά συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και στο μετρό για να φτάσουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ωστόσο, σχεδόν κανείς από τους αγρότες δεν φορούσε μάσκα και κανείς δεν φρόντιζε να κρατήσει τις απαραίτητες αποστάσεις εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, αντιδρούν στις περικοπές των επιδοτήσεων, στην κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά και στο κόστος παραγωγής.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής την εξαίρεση των αγροτών από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, αλλά και την καταβολή ποσού ύψους 164 εκατ. ευρώ για τη στήριξη κλάδων στον πρωτογενή τομέα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις