Ελλάδα

Αποζημίωση στον Θεοφίλου για κάθε μέρα παραμονής του στην φυλακή

Αποζημίωση 20 ευρώ για κάθε ημέρα παραμονής του στις φυλακές θα λάβει ο αντιεξουσιαστής Τάσος Θεοφίλου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή την αίτηση του Θεοφίλου για καταβολή αποζημίωσης για τα πέντε χρόνια παραμονής του στις φυλακές μέχρι να αθωωθεί.

Ο Θεοφίλου συνελήφθη το 2012 ως συνεργός στην ληστεία μετά φόνου σε τράπεζα της Πάρου και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών. Σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε. Ο Τάσος Θεοφίλου με την συνδρομή του συνηγόρου του Κώστα Παπαδάκη, προσέφυγε στο δικαστήριο , που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να είναι το ίδιο που εκδίκασε την υπόθεση του, διεκδικώντας αποζημίωση για τους 59 μήνες άδικης παραμονής του στην φυλακή για την υπόθεση ληστείας στην Πάρο το 2012.

Η προσφυγή κατατέθηκε αμέσως μετά την ομόφωνη άρνηση του 5ου Τμήματος του Αρείου Πάγου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, να αναιρέσει την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Ιούλιο του 2017. Το αίτημα αναίρεσης είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής .

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων με ανάλογη εισήγηση του Εισαγγελέα Έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου έκανε δεκτό το αίτημα του Θεοφίλου , ορίζοντας αποζημίωση 20 ευρώ, από τις 29 ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, για κάθε ημέρα άδικης κράτησης του 34χρονου αιτούντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
O φάκελος με το όνομα του Γιώργου Μαζωνάκη και τα διαγραμμένα αρχεία στον κατασχεμένο υπολογιστή του ιατρείου – Σήμερα η «λαϊκή αγρυπνία»
Οι Αρχές εξετάζουν τα στοιχεία που ανακτήθηκαν, προκειμένου να διαπιστώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ιστορικό των επισκέψεών του στη συγκεκριμένη κλινική
Γιώργος Μαζωνάκης
10
Που θα τα «ρίξουν» οι γιατροί για την υπόθεση Μαζωνάκη - Τα μοιραία 90 λεπτά μετά την ανακοπή και ο διαγραμμένος φάκελος
«Οι αντιφάσεις οφείλονται στον πανικό της στιγμής» θα πει η γιατρός ενώ ο σύζυγός της θα αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς την στιγμή της ανακοπής είχε ραντεβού με άλλους πελάτες
Γιώργος Μαζωνάκης
7