Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άρειος Πάγος: Αυτή είναι η νέα ηγεσία!

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ο Άρειος Πάγος έχει… ξανά από σήμερα ηγεσία, τρεις περίπου μήνες μετά. Πρόεδρος ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Εισαγγελέας ο Βασίλειος Πλιώτας.

Άρειος Πάγος… οι εξελίξεις! Επελέγησαν από το υπουργικό συμβούλιο ο νέος πρόεδρος και ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα.

Ο Άρειος Πάγος και η νέα ηγεσία

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και για τη θέση του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστήριου ο Βασίλειος Πλιώτας.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για νομικούς με άψογη επιστημονική κατάρτιση που απολαμβάνουν την αποδοχή και το σεβασμό των συναδέλφων τους.

Το υπουργικό συμβούλιο κατέληξε στα δύο αυτά πρόσωπα, μετά την εισήγηση, όπως προαναφέραμε, του κ. Τσιάρα. Τόσο ο κ. Τσαλαγανίδης όσο και ο κ. Πλιώτας συγκέντρωσαν από 14 ψήφους, κατά την ψηφοφορία που έγινε από τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Δεύτερη στην σχετική ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, ήρθε με 7 ψήφους η αντιπρόεδρος Πηνελόπη Ζωντανού και τρίτη η συνάδελφός της Αγγελική Αλειφεροπούλου με 4 ψήφους.

Αντίστοιχα, κατά την ψηφοφορία για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο κ. Πλιώτας, δεύτερος ήρθε ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης με επτά ψήφους και τρίτος ο συνάδελφός του, Δημήτρης Δασούλας με πέντε ψήφους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις