Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Άρειος Πάγος: Διπλή παρέμβαση για Πάρο και Σέριφο – Καταγγελίες για καταλήψεις σε παραλίες και λειτουργία beach bar που έχει σφραγιστεί

Άρειος Πάγος: Διπλή παρέμβαση για Πάρο και Σέριφο – Καταγγελίες για καταλήψεις σε παραλίες και λειτουργία beach bar που έχει σφραγιστεί

Διπλή παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου τη διενέργεια έρευνας για τις καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση λειτουργίας beach bar παρά το σφράγισμα στην παραλία Γάνεμα καθώς και την εφαρμογή της νομοθεσίας μετά τις καταγγελίες για καταπάτηση του αιγιαλού στην Πάρο. 

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Αδειλίνη ζήτησε με, με αφορμή καταγγελίες περί κατάληψης τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, οι εισαγγελείς να ελέγχουν, σύμφωνα και με παλαιότερη εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αν παρεμποδίζεται η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση όλων  σε κοινόχρηστους χώρους.

Στην Πάρο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται καθώς δεν υπάρχει ελεύθερη παραλία, δηλαδή παραλία που δεν έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις, ενώ κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει από το Δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρέλες και ξαπλώστρες και καταλαμβάνουν ολόκληρους κόλπους και παρεμποδίζουν τους πολίτες που δεν θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα.

Μάλιστα, στην Πάρο έχει δημιουργηθεί με την  πρωτοβουλία των κατοίκων η  “Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες”.

Οι κάτοικοι του νησιού που δημιούργησαν την κίνηση υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών της Πάρου και διαμηνύουν πως «υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες που αγαπάμε.»

Καταγγελίες για Σέριφο

Μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Σερίφου, Κωνσταντίνου Ρεβίνθη για τη συνέχιση της λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί. 

η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

Για το ζήτημα, ο Δήμος Σερίφου ανέφερε σε ανάρτηση του: «Επιχείρηση λειτουργεί παράνομα, με αυθαίρετα κτίσματα & χωρίς άδεια χρήσης παραλίας. Προχωράς ως Δήμος σε σφράγιση του καταστήματος και το βλέπεις ξανά ανοιχτό και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται σε παρατεταμένες διακοπές. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας για το νησί, πάντα απέναντι στα συμφέροντα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις