Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αρειος Πάγος: Να εκδοθεί στα Σκόπια ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής τους

Αρειος Πάγος: Να εκδοθεί στα Σκόπια ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής τους

Να εκδοθεί στα Σκόπια 30χρονος, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ομάδας των Σκοπίων και γνωστός αθλητής, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Παναγιώτης Καραγιάννης.

Ο λόγος για τον Ντεργιάν Βούκοβιτς ο οποίος συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές τον περασμένο Φεβρουάριο και οι αρχές των Σκοπίων τον εκζητούν για «κατοχή βόμβας Μ93 και μαριχουάνας 805 γραμμαρίων». Ο εισαγγελέας ακολούθησε την άποψη του Συμβούλιου Εφετών Θεσσαλονίκης, και προτείνοντας να εκδοθεί, ενώ η απόφαση του Αρείου Πάγου θα ανακοινωθεί την επόμενη Πέμπτη.

Ο αξιωματικός, ισχυρίζεται πως επί κυβέρνήσεως Γκρουέφσκι θεωρείτο περιπου “ήρωας” στη χώρα, αλλά απο την πτώση του και μετά, τα κέντρα εξουσίας που ελέγχονται απο Αλβανόφωνους, αποδύθηκαν στη δίωξή του, κάτι που τον ανάγκασε να πέρασει στη χώρα μας.

Ο Ντεργιάν Βούκοβιτς είναι σερβικής καταγωγής και χριστιανός ορθόδοξος. Ηταν Επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής – αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων και κυρίως Επικεφαλής της ομάδας που στις 9 Μαίου 2015 στην πόλη Κουμάνοβο που συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK.

Η επιχείρηση αυτή τον οδηγησε ουσιαστικά να θεωρείται ήρωας στη χώρα του, όμως μετά την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικρατηση Αλβανόφωνων σε κεντρικά κυβερνητικά και δημόσια αξιωματα έγινε «από ήρωας-εγκληματίας». Όπως είπε «τα ναρκωτικά δε βρέθηκαν τη στιγμή της σύλληψης αλλά μετά», γεγονός που κατά τον ίδιο ισχυροποιεί την άποψή του «ότι του τα φύτεψαν».

Όπως «δραπέτευσε για να σωθεί καθώς έχει λάβει ειδική εκπαίδευση από Ισραηλινούς» ενώ «μεσα στο κελί του επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και τον τραυμάτισαν».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε