Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Αργίες 2023: Πότε κλείνουν τα σχολεία για εκλογές, τι μέρα πέφτει η 28η Οκτωβρίου

Αργίες 2023: Πότε κλείνουν τα σχολεία για εκλογές, τι μέρα πέφτει η 28η Οκτωβρίου

Ο φετινός Οκτώβριος μάλλον είναι ο… αγαπημένος μήνας των μαθητών, αφού λόγω των δημοτικών εκλογών 2023 αλλά και των περιφερειακών εκλογών 2023, τα σχολεία θα κλείσουν για τέσσερις μέρες. Επιπλέον, υπάρχει και η 28η Οκτωβρίου.

Αυτό βέβαια ισχύει για τους μαθητές των σχολείων που είναι εκλογικά κέντρα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Δεδομένου πως κάποιοι από τους δήμους και τις περιφέρειες δεν κρίθηκαν την πρώτη Κυριακή και θα γίνει επαναληπτικός γύρος, τα σχολεία που είναι εκλογικά κέντρα θα μείνουν κλειστά τόσο την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου αλλά και τη Δευτέρα 16 του μήνα. 

«Σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 αντίστοιχα» αναφέρει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Μέσα στον Οκτώβριο, τα σχολεία θα μείνουν και άλλη μια μέρα κλειστά. Αν και η 28η Οκτωβρίου φέτος “πέφτει” Σάββατο, που σημαίνει ότι οι μαθητές θα… χάσουν μια μέρα μακριά από το σχολείο, τουλάχιστον θα κάνουν 3ήμερο, αφού στις 27 του μήνα θα γίνουν οι σχολικές γιορτές για την εθνική επέτειο.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις