Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Αργυρούπολη: Εκδήλωση του δήμου για την Όλγα που πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό από το σύζυγό της

Αργυρούπολη: Εκδήλωση του δήμου για την Όλγα που πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό από το σύζυγό της

Τη μνήμη της Όλγας, που πέθανε μετά τα χτυπήματα του συζύγου της, θα τιμήσει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζί με την Κίνηση Γυναικών Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η κακοποιημένη γυναίκα, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της, πέρασε μήνες σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης, στη συνέχεια έπεσε σε κώμα και τελικά έφυγε από τη ζωή, ήταν κάτοικος Αργυρούπολης και οι συμπολίτες της δεν την ξεχνούν. 

Στην πλατεία Ανεξαρτησίας απέναντι από το σπίτι της, θα πραγματοποιηθεί αυτή τη Δευτέρα (4/9) στις 8 μμ, μια σεμνή τελετή αφιερωμένη στη μνήμη της, αλλά και σε όλες τις γυναίκες που έπεσαν θύματα κακοποίησης. Στο σημείο εκείνο η δημοτική Αρχή θα τοποθετήσει μια πλακέτα και οι παρευρισκόμενοι θα αφήσουν ένα λουλούδι για την Όλγα Δημητρακοπούλου κι ένα κεράκι στη μνήμη της.

«Είναι μια κίνηση συμβολική, αλλά και μια κίνηση ουσίας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και συνεχίζει: «Έμενε εκεί η Όλγα κι εμείς ως δήμος μαζί με την Κίνηση Γυναικών, θέλαμε να κάνουμε κάτι στη μνήμη της, αλλά και στη μνήμη όλων των γυναικών, που έχουν πέσει θύματα. Στόχος μας είναι να μην ξεχαστεί η Όλγα, αλλά και η κάθε Όλγα. Να περάσει το μήνυμα του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντάτος προσθέτει: «Και η πρωτοβουλία αυτή έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία για ακόμη έναν λόγο. Εκεί απέναντι βρίσκονται τα σχολεία. Οι μαθητές λοιπόν, που θα περνάνε καθημερινά από αυτό το σημείο, να βλέπουν την πλακέτα, να ρωτούν και να μαθαίνουν. Έτσι ώστε να περάσει η μνήμη της, αλλά και το μήνυμα στις νεότερες γενιές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

«Να γίνει ένα σύμβολο για τις γυναίκες»

Εκ μέρους της Κίνησης Γυναικών Ελληνικού-Αργυρούπολης, η Αμαλία Τζάκου τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Επειδή ως Κίνηση Γυναικών συμπαρασταθήκαμε στην Όλγα από την πρώτη στιγμή, νιώθουμε μεγάλη υποχρέωση απέναντί της, ώστε να γίνει ένα σύμβολο για όλες τις γυναίκες. Να ενωθούμε οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες μαζί μας, για να σταματήσει πια αυτή η κατάσταση. Δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα θύματα. Η πλατεία βρίσκεται σ’ ένα κεντρικό σημείο της πόλης και για εμάς είναι μια κίνηση ουσίας αυτή η τελετή και η πλακέτα που θα τοποθετηθεί εκεί, καθώς στέλνει αυτό το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ν’ αρχίσουν επιτέλους να μαθαίνουν όλοι».

Στο σημείο αυτό η κ. Τζάκου στέκεται σε μια ακόμη παράμετρο. Λέει συγκεκριμένα: «Οι γυναίκες να μάθουν να μην φοβούνται, αλλά και οι άντρες να μάθουν να σέβονται. Και ας προσέξουμε κι εμείς οι μανάδες, να μεγαλώνουμε σωστά τα αγόρια μας, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, όμως όλα αυτά πρέπει επιτέλους να αλλάξουν, πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει και η κακοποίηση των γυναικών να σταματήσει για πάντα».

Σχετικά με την Όλγα, η κ. Τζάκου αναφέρει: «Παρακολουθήσαμε όλη την πορεία της από κοντά, της συμπαρασταθήκαμε, όμως δεν επιτρεπόταν πια να την επισκεπτόμαστε. Μόνο μία γειτόνισσα κατάφερε τους τελευταίους μήνες να την επισκεφτεί, ωστόσο αυτό που βλέπαμε στο βλέμμα της Όλγας, να μην το ξαναδούμε σε άλλη γυναίκα».

Και κατέληξε: «Μακάρι να είναι το τελευταίο θύμα. Το εύχομαι ολόψυχα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις