Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αργυρούπολη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ανήλικοι που κατηγορούνται για επίθεση σε συνομήλικούς τους

περιπολικό
Φωτογραφία Αρχείου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος δύο άλλων ανηλίκων στην Αργυρούπολη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (23/1). Πρόκειται για έναν 17χρόνο και δύο 16χρόνους, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν σε ομάδα τριάντα ατόμων που επιτέθηκαν σε έναν 16χρόνο και έναν 17χρόνο, τον οποίο μαχαίρωσαν κιόλας, και τους αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα.

Στους τρεις ανηλίκους επιβλήθηκε υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους και επιτήρηση από επιμελητή ανηλίκων. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας, της συμμορίας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Click4more: Επίθεση στην Αργυρούπολη: Τι λέει η μητέρα του 16χρονου που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε συνομήλικό του (vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι, που φέρονται να συμμετείχαν σε ομάδα 30 ατόμων οι οποίοι επιτέθηκαν στους δύο ανηλίκους στην περιοχή της Αργυρούπολης, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι δεν συμμετείχαν στην επίθεση. Όπως φέρεται να είπαν ήταν στην πλατεία αλλά έφυγαν όταν άρχισε η επίθεση.

«Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα επεβλήθησαν αναμορφωτικά μέτρα, παρουσίαση μια φορά το μήνα σε Α.Τ. της περιοχής τους και παρακολούθηση από επιμελητή ανηλίκων. Πρέπει όλοι να σκύψουμε στο θέμα και να ασχοληθούμε με τη βία των ανηλίκων, ώστε να έχουν το μέλλον που τους αξίζει» δήλωσε ο δικηγόρος ενός εκ των τριών ανηλίκων, Αντώνης Μυλωνάς. Απαντώντας σε ερώτηση για την υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, ανέφερε πως ο ανήλικος δεν ήταν στις ομάδες που έκαναν τα επεισόδια. «Ήταν παρών στην πλατεία αλλά δεν είχε συμμετοχή κάτι που δέχθηκαν και οι δικαστικές αρχές» δήλωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις