Ελλάδα

Αρκούδα, εγκλωβίστηκε στην Εγνατία οδό…

Κατάφερε τελικά, να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα,  χωρίς να τραυματιστεί... 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αρκούδα εγκλωβίστηκε  στον κόμβο του Μικρόκαστρου, στον κάθετο άξονα «Σιάτιστας Κρυσταλλοπηγής» της Εγνατίας οδού. 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διερχόμενων οδηγών, η αρκούδα κατάφερε να περάσει πάνω από την υποτυπώδη περίφραξη και στην προσπάθειά της,  να διασχίσει το οδόστρωμα εγκλωβίστηκε στον κόμβο του Μικρόκαστρου.

Την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ ειδοποίησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σιάτιστας και έσπευσε στην περιοχή,  προκειμένου να καταφέρει να απομακρύνει με ασφάλεια το ζώο από το οδόστρωμα,  αποτρέποντας κάποιο μοιραίο ατύχημα.

Όταν έσπευσε στο σημείο η ομάδα, το μεγαλόσωμο ζώο είχε καταφέρει,  ευτυχώς,  να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα χωρίς να τραυματιστεί. 

Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία (9 συνολικά από το 2009) με αρκούδες έχουν σημειωθεί στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή στον κάθετο άξονα «Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής», στο οποίο εκτός από την ανεπάρκεια της περίφραξης,  δεν έχει προβλεφθεί ούτε η κατασκευή επαρκών ειδικών περασμάτων για την αρκούδα και την πανίδα γενικότερα ενώ,  δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση,  που να προειδοποιεί τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υγεία και καύσωνας: 8 χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των καρδιοπαθών κατά τη διάρκεια της ζέστης
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο καύσωνας και η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελούν πραγματικούς, μετρήσιμους παράγοντες κινδύνου για την καρδιαγγειακή υγεία
Senior man suffering from heat stroke outdoors
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 21 περιοχές - Οριοθετημένη η φωτιά στην Κω, χωρίς ενεργό μέτωπο στο Ρέθυμνο
Συνολικά 53 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις που συνδέονται με τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
φωτιά