Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: «Ήταν προσχεδιασμένη απαγωγή» λέει η θεία του

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: «Ήταν προσχεδιασμένη απαγωγή» λέει η θεία του

Για το θέμα της αρπαγής του 6χρονου στην Κηφισιά μίλησε η θεία του παιδιού κάνοντας λόγο για προσχεδιασμένη απαγωγή.

Η Εμμανουέλα Τερζοπούλου, θεία του 6χρονου Ράινερ, μίλησε αποκλειστικά στο Live News και τόνισε πως όσο ο πατέρας ήταν στην Ελλάδα ζητούσε να δει το παιδί, ωστόσο στη συνέχεια διέκοψε κάθε επαφή και υπέθεσαν πως γύρισε πίσω στη Νορβηγία.

Μέχρι στιγμής η οικογένεια δεν έχει μάθει για το πως είναι η κατάσταση του 6χρονου. «Επισήμως δεν έχουμε μάθει κάτι. Από τις αρχές ότι μαθαίνουμε, από τα δημοσιεύματα και τον δικηγόρο της μητέρας», δήλωσε.

Όπως είπε και η Εμμανουέλα Τερζοπούλου, οι γονείς του μικρού Ράινερ μιλούσαν τακτικά και υπήρχε επαφή, ώστε να μιλάει ο πατέρας με το παιδί.

«Το ουσιώδες για μένα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Χρειάζεται επίσης επίσημη εξακρίβωση από τις νορβηγικές αρχές ότι το παιδί είναι στη Νορβηγία με τον πατέρα του. Να ησυχάσουμε έστω ότι το παιδί είναι καλά σωματικά, γιατί ψυχολογικά σίγουρα δεν είναι καλά. Δεν περιμέναμε ότι θα γίνει μία γκανγκστερική απαγωγή ενός ανηλίκου, η ανησυχία μας είναι για την παραμονή του παιδιού με μία τέτοια οικογένεια… Είναι σαφέστατα μία απαγωγή οργανωμένη και προσχεδιασμένη», δήλωσε και συμπλήρωσε πως θα πρέπει τουλάχιστον να δουν το παιδί, έστω με βίντεο κλήση.

Η θεία του 6χρονου Ράινερ τόνισε πως η μητέρα του παιδιού είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Πρέπει να βγει αυτεπάγγελτα διεθνές ένταλμα σύλληψης, γιατί μιλάμε για ένα κακούργημα. Πρέπει να κινηθεί άμεσα, γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ένα ανήλικο παιδί είναι σε ασφάλεια όταν είναι σε τέτοια χέρια», υπογράμμισε.

Δικηγόρος πατέρα του 6χρονου Ράινερ: «Το παιδί χάρηκε που επέστρεψε στη Νορβηγία»

Η εκπομπή Live News επικοινώνησε με τον Νορβηγό δικηγόρο του πατέρα του 6χρονου Ράινερ. Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος, η μητέρα του 6χρονου ήταν η πρώτη που πήρε παράνομα το παιδί και το έφερε στην Ελλάδα.

Ακόμη, ανέφερε πως έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος της μητέρας και σε περίπτωση που φύγει από την Ελλάδα το πιθανότερο είναι να συλληφθεί.

«Ο πατέρας προσπάθησε να πάρει πίσω στη Νορβηγία το παιδί μέσω της ελληνικής δικαιοσύνης, η εκδίκαση όμως είχε καθυστερήσει και γι’ αυτό αποφάσισε να ασκήσει τα δικαιώματα για την κηδεμονία του παιδιού, γι’ αυτό τον πήρε και τον έφερε πίσω μόνος του», ανέφερε ο δικηγόρος.

«Το αγόρι χάρηκε πάρα πολύ όταν επανενώθηκε με τον πατέρα του και είπε “μπαμπά, ήρθες να με πάρεις σπίτι;” και ο πατέρας είπε “ναι, αυτό θα κάνω αγόρι μου”».

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του πατέρα του μικρού Ράινερ τόνισε πως ο 6χρονοις θα εξεταστεί από γιατρούς, καθώς ο πατέρας φοβάται ότι το παιδί δεν τρεφόταν καλά όσο έμενε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπήρχε τρίτος ή ακόμα και τέταρτος συνεργός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις