Ελλάδα

Αρπαγή Ράινερ: Πώς πέρασαν το παιδί από το αεροδρόμιο – Όλο το σχέδιο διαφυγής για Νορβηγία

Η έλλειψη αυστηρών ελέγχων και τα κενά ασφαλείας επέτρεψαν στον πατέρα και στο θείο του Ράινερ να βγάλουν εκτός Ελλάδας το εξάχρονο αγοράκι και από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης να βρίσκεται στην Νορβηγία.   

Το newsit.gr αποκαλύπτει σήμερα το σχέδιο των δύο ανδρών οι οποίοι σε διάστημα μικρότερο περίπου 10 ωρών κατάφεραν να αρπάξουν το ανήλικο αγόρι από την Κηφισιά αλλά και την τεχνική που χρησιμοποιήσαν προκειμένου το παιδάκι να περάσει απαρατήρητο από τους ελέγχους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές ο πατέρας του Ράινερ μαζί με τον Ισλανδό θείο του έφτασαν στην Ελλάδα στις 23 Μαΐου, δύο ημέρες πριν πραγματοποιήσουν την αστραπιαία επιχείρηση αρπαγής του ανηλίκου.  

Αφού έβαλαν μέσα στο λευκό βαν το αγόρι και έφυγαν από την Κηφισιά, οι αστυνομικοί καλούνται να λύσουν ακόμα ένα γρίφο ο οποίος δημιουργήθηκε λίγα λεπτά αργότερα.  

Αν και το μισθωμένο όχημα παραδόθηκε στην εταιρία ενοικιάσεων στη λεωφόρο Συγγρού από όπου είχε μισθωθεί, περίπου μια ώρα μετά την αρπαγή,   ωστόσο ακόμα παραμένει άλυτο μυστήριο ποιο ήταν το άτομο που επέστρεψε το αυτοκίνητο στην εταιρεία.  

Οι δύο άνδρες μαζί με τον εξάχρονο έφτασαν όπως εκτιμάται οδικώς στη Θεσσαλονίκη και αμέσως κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Το όνομα που αναγράφονταν στο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό έγγραφο όπως αποκάλυψε χθες το newsit.gr δεν ήταν του εξάχρονου αλλά το «Σβερινικολάι Γκούντμπρατσον».  

Εκτός όμως από το πλαστό όνομα, οι δύο άνδρες προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μην φτάσει πρόσωπο με πρόσωπο  ο εξάχρονος με τους άνδρες της εταιρείας που έλεγχαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Έτσι και τα διαβατήρια των τριών τα έδωσε ο θείος στους υπάλληλους της αεροπορικής εταιρίας, ενώ ο ανιψιός του και ο κουνιάδος του κάθονταν λίγο πιο πέρα.  

Πάντως όπως αναφέρουν αστυνομικές αρχές ο πατέρας και ο θείος ήταν τυχεροί, καθώς διέφυγαν από τη χώρα ενώ πολύς κόσμος είδε το αμπέρ αλερτ την επόμενη ημέρα το πρωί και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές. Ο πατέρας όμως με το γιο είχαν φύγει από τη χώρα. 

Από ότι φαίνεται την είχαν οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια, ενώ γνώριζαν ότι οι έλεγχοι εντός Σένγκεν δεν είναι και τόσο αυστηροί, καθώς δεν διεξάγονται από αστυνομικούς αλλά μόνο από υπάλληλους των αεροπορικών εταιριών.      

 Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες οι εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του περιστατικού.  

Μαρίνος Αλειφέρης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο gov.gr: Από σημείο αναφοράς σε έξυπνο εργαλείο – O μετασχηματισμός της σχέσης πολίτη – κράτους
Φέρνει απλοποίηση και ταχύτητα στην καθημερινή επαφή με το κράτος προσφέροντας προσωποποιημένη πρόσβαση σε υπηρεσίες και ραντεβού και δίνοντας στους φορείς εργαλεία διαχείρισης μέσα σε ένα ελεγχόμενο, διαλειτουργικό οικοσύστημα
Προσωπικός αριθμός
ΑΠΘ για τα επεισόδια: Ίσως ήρθε η ώρα για την άμεση ενεργοποίηση της ελεγχόμενης πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο
«Μια θλιβερή, ασήμαντη μειοψηφία δήθεν υπερασπιστών της ελευθερίας μετέτρεψε χθες το προαύλιο της Πολυτεχνικής και τις οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου και Εγνατία σε θέατρο εγκληματικών συμπεριφορών» αναφέρει η ανακοίνωση
Επεισόδια στο ΑΠΘ 19
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε δυτικά, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο – Αναλυτική πρόγνωση
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θυελλώδεις άνεμοι
Ο 54χρονος σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας με τη «διπλή» ζωή, τα κρυφά εμβάσματα και τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών
Σε κανέναν δεν είχε κινήσει υποψίες το περίεργο ταξίδι του στην Κίνα με το πρόσχημα ότι σκόπευε να μάθει τη γλώσσα - Πλέον αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και η ποινή του θα κριθεί ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
12