Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αρπαγή Ράινερ: Πώς πέρασαν το παιδί από το αεροδρόμιο – Όλο το σχέδιο διαφυγής για Νορβηγία

Αρπαγή Ράινερ: Πώς πέρασαν το παιδί από το αεροδρόμιο – Όλο το σχέδιο διαφυγής για Νορβηγία

Η έλλειψη αυστηρών ελέγχων και τα κενά ασφαλείας επέτρεψαν στον πατέρα και στο θείο του Ράινερ να βγάλουν εκτός Ελλάδας το εξάχρονο αγοράκι και από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης να βρίσκεται στην Νορβηγία.   

Το newsit.gr αποκαλύπτει σήμερα το σχέδιο των δύο ανδρών οι οποίοι σε διάστημα μικρότερο περίπου 10 ωρών κατάφεραν να αρπάξουν το ανήλικο αγόρι από την Κηφισιά αλλά και την τεχνική που χρησιμοποιήσαν προκειμένου το παιδάκι να περάσει απαρατήρητο από τους ελέγχους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές ο πατέρας του Ράινερ μαζί με τον Ισλανδό θείο του έφτασαν στην Ελλάδα στις 23 Μαΐου, δύο ημέρες πριν πραγματοποιήσουν την αστραπιαία επιχείρηση αρπαγής του ανηλίκου.  

Αφού έβαλαν μέσα στο λευκό βαν το αγόρι και έφυγαν από την Κηφισιά, οι αστυνομικοί καλούνται να λύσουν ακόμα ένα γρίφο ο οποίος δημιουργήθηκε λίγα λεπτά αργότερα.  

Αν και το μισθωμένο όχημα παραδόθηκε στην εταιρία ενοικιάσεων στη λεωφόρο Συγγρού από όπου είχε μισθωθεί, περίπου μια ώρα μετά την αρπαγή,   ωστόσο ακόμα παραμένει άλυτο μυστήριο ποιο ήταν το άτομο που επέστρεψε το αυτοκίνητο στην εταιρεία.  

Οι δύο άνδρες μαζί με τον εξάχρονο έφτασαν όπως εκτιμάται οδικώς στη Θεσσαλονίκη και αμέσως κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Το όνομα που αναγράφονταν στο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό έγγραφο όπως αποκάλυψε χθες το newsit.gr δεν ήταν του εξάχρονου αλλά το «Σβερινικολάι Γκούντμπρατσον».  

Εκτός όμως από το πλαστό όνομα, οι δύο άνδρες προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μην φτάσει πρόσωπο με πρόσωπο  ο εξάχρονος με τους άνδρες της εταιρείας που έλεγχαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Έτσι και τα διαβατήρια των τριών τα έδωσε ο θείος στους υπάλληλους της αεροπορικής εταιρίας, ενώ ο ανιψιός του και ο κουνιάδος του κάθονταν λίγο πιο πέρα.  

Πάντως όπως αναφέρουν αστυνομικές αρχές ο πατέρας και ο θείος ήταν τυχεροί, καθώς διέφυγαν από τη χώρα ενώ πολύς κόσμος είδε το αμπέρ αλερτ την επόμενη ημέρα το πρωί και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές. Ο πατέρας όμως με το γιο είχαν φύγει από τη χώρα. 

Από ότι φαίνεται την είχαν οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια, ενώ γνώριζαν ότι οι έλεγχοι εντός Σένγκεν δεν είναι και τόσο αυστηροί, καθώς δεν διεξάγονται από αστυνομικούς αλλά μόνο από υπάλληλους των αεροπορικών εταιριών.      

 Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες οι εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του περιστατικού.  

Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις