Ελλάδα

Αρτέμης Σώρρας : Τα εξώδικα, ο γιος του Απόλλωνα και τα 600 δις

Τον πλήρη επηρεασμό που είχε καταφέρει να έχει ο Αρτέμης Σώρρας πάνω στους οπαδούς του, πείθοντας τους μάλιστα να μην καταβάλουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο και να προσκομίζουν στις αρχές τα περιβόητα εξώδικα περιέγραψε στη δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο μάρτυρας, δημοσιογράφος, Λευτέρης Ρήνος.

Ο μάρτυρας είχε αναλάβει να ερευνήσει από την Αμερική τους ισχυρισμούς του Αρτ. Σώρρα. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα εξώδικα Σώρρα περιέγραψε στο Δικαστήριο πως  «τα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις, που κάθε ένα ήταν μία ξεχωριστή ΜΚΟ, πλήρωναν 1000 ευρώ για να λάβουν 100 εξώδικα. Δηλαδή 10 ευρώ το ένα.

Αυτά τα πουλούσαν στον κόσμο, περίπου 30 ευρώ το καθένα. Έχω ακούσει και περίπτωση που έδωσε 200 ευρώ». Κατέληξε μάλιστα λέγοντας: «Υπήρχε πλήρης επηρεασμός. Πολλοί ζούσαν και ανέπνεαν για το Σώρρα. Καταστράφηκαν οικογένειες. Κάποιοι θεωρούσαν ότι ο Σωρρας ηταν ο γιος του Απόλλωνα που ερχόταν να τους σώσει». Μάλιστα ανέφερε πως ο Αρτ. Σώρρας έδινε εντολές  να βρουν κόσμο για να τους πείσουν να στείλουν τα εξώδικα.

Από την άλλη, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην έρευνα του η οποία όπως περιέγραψε άρχισε στην Αμερική το 2011. Τότε,  εμφανίστηκαν ο Αρτ. Σώρρας και ένας ακόμη κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι διέθεταν χρεόγραφα αμερικανικού δημοσίου ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων. «Όπως έλεγαν, τα χρήματα ήταν αποτέλεσμα πώλησης μίας αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας διαστημικών καυσίμων που πούλησε ο Σώρρας στον Ομπάμα και στην αμερικανική κυβέρνηση» εξήγησε, καταλήγοντας ότι η πραγματικότητα ήταν διαφορετική, αφού τα έγγραφα, που δεν αποδέχονται οι ΗΠΑ, «δεν αξίζουν ούτε όσο το χαρτί πάνω στο οποίο είναι τυπωμένα».

Ο κ. Ρήνος περιέγραψε πως ο Αρτ. Σώρρας έστησε ένα ”τραπεζικό κόλπο” γύρω από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, επισημαίνοντας πως για αντίστοιχες υποθέσεις έχουν καταδικαστεί άνθρωποι στο εξωτερικό. «Εκτιμώ ότι στο τέλος και οι ίδιοι πίστεψαν ότι λεφτά υπάρχουν. Ακόμα και ο Σώρρας φαίνεται πως ξέχασε το σενάριο που είχε φτιάξει με τα έγγραφα και για αυτό έστειλε το ίδιο το χειρόγραφο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να αγοράσει την Εθνική και άλλες τρεις τράπεζες. Η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να ασχοληθεί με το θέμα η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία και είπε ότι όλα είναι ψευδή» τόνισε ο μάρτυρας.

Ο δημοσιογράφος απέδωσε στον Αρτ. Σώρρα ότι είχε ως απώτερο σκοπό την εξουσία.  “Κάποια στιγμή ήθελαν να πάρουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ωστόσο, κυρίως ήθελαν να κάνουν ένα τραπεζικό κόλπο. Πιστεύω ότι ήξεραν πως δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα. Τα ποσά ηταν εξωπραγματικά». Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι «βρήκαν έφορο έδαφος σε χιλιάδες κόσμο. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα ήρθε με τον πολιτικό φορέα. 10.000 άτομα περίπου. Κάποιοι μπορούσαν να πληρώσουν αλλά δεν το έκαναν και έχασαν τις περιουσίες τους τελικά. Άλλοι που φώναζαν ότι ήταν λάθος, βαφτίστηκαν προδότες από το Σώρρα και εκδιώχθηκαν” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Το βίντεο κατά του εκφοβισμού και το Fiat 500 που «κάνει» bullying σε άλλα περιπολικά – «Είναι βία»
Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να κρατά με λουρί ένα μικρό περιπολικό, μάρκας Fiat 500, το οποίο είναι επιθετικό και κινείται απειλητικά σε βάρος δύο μεγαλύτερων οχημάτων τύπου τζιπ της ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ
Εξαφάνιση 28χρονου από την Θεσσαλονίκη – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Χρήστος Τσακίρης έχει ύψος 1.63 μ., 80 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πορτοκαλί φούτερ μπλούζα, μπλε αθλητική φόρμα ΝΙΚΕ και μαύρα αθλητικά παπούτσια
Εξαφάνιση
Ένοχοι γονείς για κακοποίηση και βασανιστήρια σε βάρος των παιδιών τους στον Βόλο - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο και τους έφτυναν το φαγητό
Η 31χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, ενώ ο 36χρονος πατέρας σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή
iStock 6
Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και χαλάζι σε όλη την χώρα – Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ σε Αιγαίο και Κρήτη
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου
Βροχή