Κυριακή, 14 Απρ.
22oC Αθήνα

Αρτοποιός για Ρόδο: Άνεμοι 8 μποφόρ κατεβάζουν τη φωτιά στο παραλιακό μέτωπο – Επιστρέφουν οι κάτοικοι της Λίνδου

Αρτοποιός για Ρόδο: Άνεμοι 8 μποφόρ κατεβάζουν τη φωτιά στο παραλιακό μέτωπο – Επιστρέφουν οι κάτοικοι της Λίνδου

«Το δυσκολότερο μέτωπο είναι στη Ρόδο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, αναφερόμενος στην ανεξέλεγκτη φωτιά που καίει στο νησί, κάνοντας λόγο για ανέμους έντασης έως 8 μποφόρ.

«Κύματα ανέμου εντάσεως 6 έως 8 μποφόρ βόρειου ανέμου στη Ρόδο, ουσιαστικά κατεβάζουν την πυρκαγιά προς το νότιο κομμάτι, το παραλιακό μέτωπο», επεσήμανε ο Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ για την τιτάνια μάχη με τη φωτιά στη Ρόδο.

«Το δυσκολότερο μέτωπο αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ρόδο, όπου ισχυρά καταστροφικά κύματα του ανέμου εντάσεως 6 έως 8 μποφόρ, βόρειου ανέμου, ουσιαστικά κατεβάζουν την πυρκαγιά προς το νότιο κομμάτι το παραλιακό μέτωπο.

Στις 11:00 εκδόθηκε ένα μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Γεννάδι και Βαθύ (…) Είναι ουσιαστικά μια τουριστική καταστροφή.

(…) Κατά τις 08:45 υπήρχε μια μεγάλη αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ρευμάτων του ανέμου, τα οποία δημιουργούσαν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στην περιοχή του Ασκληπιείου», τόνισε ο ίδιος.

«(…) Είχαμε και υλικές ζημιές στα πρώτα σπίτια του οικισμού και ουσιαστικά δημιουργήθηκε ένα ένα μέτωπο ενιαίο – καθοδικό που κατέβαινε προς το Βαθύ και το Γεννάδι και έπρεπε να δώσουμε μήνυμα αποχώρησης των κατοίκων αυτών και των τουριστών, όπου υπάρχουν εναπομείναντες. Υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι οι οποίοι μπορεί να επιστρέφουν και δεν θα πρέπει να κινδυνεύσει σε καμία περίπτωση η σωματική τους ακεραιότητα.

Αντιθέτως στις 12:00 εκδόθηκε ένα μήνυμα από το 112 ασφαλούς επιστροφής των κατοίκων της Λίνδου και της ευρύτερης περιοχής στην Ανατολική Ρόδο, όσο και στο ανατολικό κομμάτι – για ασφαλή επιστροφή.

(…) Η δυσκολία που είχαμε στην Κάρυστο έγκειται στο γεγονός ότι ο βόρειος άνεμος που επικρατεί στην περιοχή κατέβαζε την πυρκαγιά προς το Λιβάδι και στο Καστρί. Δεν μας αναφέρουν ότι απειλούνται κατοικημένες περιοχές, προς το παρόν. Επιχειρούν και εκεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα», κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις