Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μήνυμα για τη νέα κατηχητική σχολική χρονιά

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μήνυμα για τη νέα κατηχητική σχολική χρονιά

Μήνυμά  με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τονίζοντας «εύχομαι σε όλους καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά».

Επιπλέον, απηύθυνε πρόσκληση στα παιδιά «να έλθετε όχι κυρίως για να ακούσετε, αλλά κυρίως για να αναζητήσετε, να διαλεχθείτε, να αφισβητήσετε. Η αναζήτηση, ο διάλογος και η αμφισβήτηση είναι ίσως οι ασφαλέστεροι τρόποι για να επαληθεύσουμε αυτά που γνωρίζουμε ή πιστεύουμε».

Αναλυτικά, το μήνυμα του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας:

Αγαπητά μου παιδιά,

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, κατά το οποίο μεγάλες πυρκαγιές κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του φυσικού μας περιβάλλοντος, μετατρέποντας τα δάση μας σε κάρβουνα, τις ζωές των ανθρώπων σε εφιάλτη, τα ελεύθερα ζώα των δρυμών σε πληγωμένα και ανήμπορα πλάσματα, ήλθε ο Σεπτέμβρης!

Ένας μήνας που όλοι μας συναντιόμαστε ξανά με πολλά νέα σχέδια, ευκαιρίες, όνειρα και επιθυμίες, για εμάς, τους φίλους μας, τις οικογένειές μας, για τον τόπο μας!

Πριν όμως ξεκινήσουμε να ενεργούμε, ώστε να πραγματοποιήσουμε ό,τι έχουμε στο μυαλό μας καταστρώσει, ας κάνουμε τον τελικό έλεγχο, για να διαπιστώσουμε πως δεν μας λείπει τίποτε από όσα θα χρειασθούμε.

Να κάνουμε δηλαδή μια επαλήθευση. Να βεβαιωθούμε ότι εφοδιαστήκαμε με τον σωστό εξοπλισμό, για να μην διαψεύσουμε τα σχέδιά μας στην μέση του δρόμου. Γνωρίζετε πως ό,τι κι αν κάνουμε στη ζωή μας, σε όποιο σχολείο ή Πανεπιστήμιο και αν πάμε, όποια εργασία χειρωνακτική ή θεωρητική έχουμε, ο χρυσός κανόνας είναι η επαλήθευση!

Ένας τέτοιος τόπος και τρόπος που ο καθένας βάζει σε δοκιμασία την αλήθεια και μάλιστα της πίστεως, είναι η Ενορία σας και οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτή, όπως η κατήχηση και οι λοιπές δραστηριότητες για τα παιδιά και τους νέους, αλλά και οι ποιμαντικές δράσεις της Εκκλησίας για όλη τη σύγχρονη οικογένεια.

Σας προσκαλώ λοιπόν κι εφέτος να μη λείψετε από τις ενοριακές δράσεις και τις συνάξεις, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία όλων μας.

Σας προσκαλώ να έλθετε όχι κυρίως για να ακούσετε, αλλά κυρίως για να αναζητήσετε, να διαλεχθείτε, να αφισβητήσετε. Η αναζήτηση, ο διάλογος και η αμφισβήτηση είναι ίσως οι ασφαλέστεροι τρόποι για να επαληθεύσουμε αυτά που γνωρίζουμε ή πιστεύουμε.

Ο Ίδιος ο Κύριός μας προτρέπει να ζητάμε, να χτυπάμε τις κλειστές πόρτες, να αναζητούμε και τότε θα μάθουμε, θα φωτισθούμε, θα είμαστε σίγουροι ότι κατέχουμε όλα τα εφόδια για το ταξίδι της συνάντησής μας με Εκείνον!

Με αυτό το εφόδιο θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε και τις πληγές της φύσης, διότι θα είμαστε σίγουροι πως είμαστε Σώμα Χριστού, προέκτασή Του, ικανοί να τείνουμε χέρι βοηθείας στους συνανθρώπους μας, ικανοί να επιτύχουμε θαύματα όπως ο Χριστός, καθώς μας το υποσχέθηκε ο Ίδιος!

Εύχομαι σε όλους καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις