Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Όταν μιλήσω θα δείτε ότι ο θόρυβος ήταν φούσκα

Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε και σήμερα πως αυτός είναι που θα μιλήσει τελευταίος για την συμφωνία του με τον πρωθυπουργό.

“Εγώ θα μιλήσω τελευταίος” επανέλαβε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όπως άλλωστε έχει πει και πριν από λίγες μέρες. Σήμερα όμως πρόσθεσε κάτι ακόμη: “Και όταν μιλήσω τελευταίος, θα δείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν ένας θόρυβος φούσκα”.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε την δήλωση όταν ρωτήθηκε για την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στο Φανάρι, λίγο μετά τα εγκαίνια της νέας δομής της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Παράλληλα, αναφορικά με το έργο που εγκαινίασε, ο Αρχιεπίσκοπος εστίασε στην ανταπόκριση των πιστών και τόνισε ότι έργα τα οποία κάνει η Εκκλησία δεν θα γίνονταν χωρίς την ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των φτωχών, αλλά εξήρε και την συνεργασία της πολιτείας. «Με λίγη προσπάθεια και καλή διαχείριση, με προσέγγιση των φτωχών και των πλουσίων θα έχουμε πάντα τέτοια αποτελέσματα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Με συνεργασία και της Πολιτείας, τα έργα παίρνουν σάρκα και οστά. Με τη συνεργασία ξεπερνάμε τη γραφειοκρατία, διότι χρειάζονται πολλές πιέσεις και δουλειά. Πρέπει κάποια στιγμή να μπορέσουμε να δείξουμε όλο αυτό το έργο που έχει γίνει από την Εκκλησία», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις