Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Άρχισε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφόρου Αθηνών

Άρχισε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφόρου Αθηνών

Άρχισαν οι εργασίες για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφόρου Αθηνών, έναν αγωγό ομβρίων υδάτων που θα λύσει τα προβλήματα απορροής από το Ποικίλο Όρος και που θα συνδεθεί με το υπόλοιπο δίκτυο της Αττικής.

Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα που δυστυχώς επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, στα οποία κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ μεγάλες ζημιές υπόκεινται και δομές του Δήμου.
Ο αγωγός, μήκους 1,5 χιλιομέτρου, ξεκινάει από την Ηρακλείτου και καταλήγει στην οδό Πύλου. Αποτελεί συνέχεια έργου που είχε σταματήσει στο ύψος του Κάμπινγκ το 2006. Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ.

Εργοτάξιο

Ο Δήμος Χαϊδαρίου και η Τεχνική Υπηρεσία έχουν ήδη κλείσει δύο από τις τέσσερις λωρίδες της Λεωφόρου Αθηνών στο ύψος της Πατριάρχου Σεργίου, ενώ, με απόφαση και του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει προχωρήσει στην παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση εργοταξίου στην οδό Κιλκίς.

Ο συνολικός χρόνος που αναμένεται πως θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση του είναι 18 μήνες, ενώ υπογραμμίζεται πως δεν θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας σε όλο το μήκος του δρόμου, αλλά θα κλείνουν κομμάτια 200-300 μέτρων, ανάλογα και με τις τεχνικές δυσκολίες που θα συναντάει ο εργολάβος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις