Ας κάνουμε τη διαφορά, γεμίζοντας το «Καλάθι Συγκέντρωσης Τροφίμων»

Οι εποχές δύσκολες. Χωρίς αγκαλιές, χωρίς φιλιά, χωρίς όλα εκείνα με τα οποία οι περισσότεροι Έλληνες εκφράζουμε όσα νιώθουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κορονοϊός “αγγίζει” και την οικονομία. Και εκείνοι που έχουν ανάγκη από βοήθεια, γίνονται περισσότεροι.

Και παρόλο που δεν έχουμε πια τη δυνατότητα να αγκαλιαστούμε, μπορούμε να βρίσκουμε τρόπους για να ερχόμαστε πιο κοντά με τους συνανθρώπους μας.

Χαρακτηριστική αυτού μια εικόνα σε ένα από τα σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος. Μιας εταιρίας που εδώ και 10 χρόνια έχει συνδέσει το όνομά της με τον εθελοντισμό. Όπως κάθε μέρα σχεδόν, το μαγαζί ήταν γεμάτο κόσμο με ανθρώπους κάθε ηλικίας, που είχαν πάει για τα ψώνια της εβδομάδας, με τη λίστα τους γραμμένη στο κινητό ή σε χαρτάκι.

Καθώς αναζητούσαν στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ τα προϊόντα που χρειάζονταν, βρήκαν στο… δρόμο τους ένα από τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων».

Από εκείνα τα καλάθια που “μετράνε”… πολλούς πόντους. Γιατί γεμίζουν με ελπίδα για εκείνους που μας χρειάζονται περισσότερο. Όχι μόνο σήμερα με τον κορονοϊό. Όμως, να, τώρα, ίσως τα πράγματα να μας «σπρώχνουν» να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Και οι άνθρωποι που είχαν πάει στο σούπερ μάρκετ για να πάρουν τα απαραίτητα, πήραν και κάτι ακόμα, λίγα μακαρόνια, λίγο ρύζι για εκείνους που στερούνται πολλά περισσότερα. Καλύτερο σύμμαχο από μια εταιρία που εδώ και 10 χρόνια δίνει τα διαπιστευτήριά της στον τομέα του εθελοντισμού, δεν θα μπορούσαν να βρουν…

Ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το «Καλάθι Συγκέντρωσης Τροφίμων» με τυποποιημένα προϊόντα. Καθένας με κάτι διαφορετικό, αλλά το ίδιο σημαντικό, με κάτι που θα προσέφερε ανακούφιση σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Ήθελαν να δώσουν, να προσφέρουν και να βοηθήσουν.

Κάπως έτσι, το παράδειγμα ακολούθησαν και πολλοί άλλοι, βάζοντας κι εκείνοι ό,τι μπορούσαν στο «Καλάθι Συγκέντρωσης Τροφίμων». Και η σημασία της ομαδικής προσπάθειας για το συλλογικό καλό, αναδείχθηκε ξανά και μάλιστα περίτρανα.

Για να γιορτάσει τα 10 χρόνια εθελοντισμού, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποφάσισε να υλοποιήσει μια δράση για καλό σκοπό και φέτος να κάνει τη διαφορά μαζί με τους πελάτες της. Ας ενώσουμε, λοιπόν, τις δυνάμεις σήμερα περισσότερο από ποτέ. Κι ας γεμίσουμε, έως τις 10 Οκτωβρίου, τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» που θα βρούμε σε κάθε κατάστημα του δικτύου ΑΒ, για την ενίσχυση τοπικών φορέων και οργανισμών.

Την ίδια στιγμή η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει στην Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων επιπλέον τρόφιμα αξίας 50.000 ευρώ για 26.000 συνανθρώπους μας.

Η εθελοντική δράση για τα 10 Χρόνια Εθελοντισμού ΑΒ μέσα από τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» έχει ξεκινήσει από τις 28 Σεπτεμβρίου. Για όσους όσοι νοιάζονται, και το δείχνουν με πράξεις φροντίδας. Για όσους μοιράζονται όλα όσα έχουν αξία. Για εκείνους που βάζουν στο καλάθι τους κάτι παραπάνω για να το προσφέρουν σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Για δυο εβδομάδες, λοιπόν, η εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες της, γίνονται ένα, γίνονται εθελοντές προσφοράς και γεμίζουν ξανά και ξανά τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» που βρίσκονται στα καταστήματα ΑΒ & ΕΝΑ, με τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. ρύζι, μακαρόνια, γάλα εβαπορέ κ.λπ), για την ενίσχυση τοπικών φορέων και οργανισμών.

Φέτος, γεμίζουμε μαζί τα καλάθια της “ελπίδας” με ό,τι μπορεί ο καθένας μας. Γιατί μαζί κάνουμε τη διαφορά για εκείνους που μας χρειάζονται περισσότερο!

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.ab.gr/10-years-volunteers

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Αλλάζει ο “χάρτης” του κορονοϊού: Ποιές περιοχές είναι “κόκκινες” και “πορτοκαλί” – Όλα τα μέτρα

Αλλάζει ο “χάρτης” του κορονοϊού: Ποιές περιοχές είναι “κόκκινες” και “πορτοκαλί” – Όλα τα μέτρα

Νέα δεδομένα από σήμερα (23.10.2020) και εξαιτίας τους αλλάζει ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την Covid-19, ο οποίος επικαιροποιείται συνεχώς. Από σήμερα, η Περιφερειακή ... Διαβάστε περισσότερα
Ύστατη μάχη για να μην «κοκκινίσουν» Αττική – Θεσσαλονίκη και να αποφύγουμε το ολικό lockdown

Ύστατη μάχη για να μην «κοκκινίσουν» Αττική – Θεσσαλονίκη και να αποφύγουμε το ολικό lockdown

Μάχη με το χρόνο και τα... κρούσματα, που καθημερινά αυξάνονται και στόχος πλέον είναι να μην παγιωθούν σε περισσότερα από 1.000 την ημέρα. Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας 00:30 με 05:00 φαίνεται να είναι το τελευταίο χαρτί πριν το γενικό lockdown.
Κορονοϊός: Τα χιλιάδες κρούσματα έφεραν νέα μέτρα – Το μεγάλο στοίχημα για την αποφυγή του lockdown

Κορονοϊός: Τα χιλιάδες κρούσματα έφεραν νέα μέτρα – Το μεγάλο στοίχημα για την αποφυγή του lockdown

Τα 1.697 κρούσματα και 21 νεκροί από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός το τελευταίο διήμερο θορύβησαν κυβέρνηση και ειδικούς. Σε ποιες περιοχές θα εφαρμοστεί η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και η καθολική χρήση μάσκας. Όλα τα μέτρα που ισχύουν για Αττική και Θεσσαλονίκη που “φλέγονται”.
ΕΚΤ: Ανοδική η απήχηση των ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων

ΕΚΤ: Ανοδική η απήχηση των ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων

Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις των ελληνικών φορέων κατά την περίοδο 2004-2018 διακρίνονται για την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους, λαμβάνοντας συνεχώς περισσότερες αναφορές σε διεθνές επίπεδο. ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Πρόβλεψη σοκ από τον καθηγητή Δερμιτζάκη – «Δεν θα είναι έκπληξη τα 2.000 κρούσματα την ημέρα»

Κορονοϊός: Πρόβλεψη σοκ από τον καθηγητή Δερμιτζάκη – «Δεν θα είναι έκπληξη τα 2.000 κρούσματα την ημέρα»

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Mανώλη Δερμιτζάκη καθηγητή Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύη για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας μέσα στο επόμενο χρονικό ... Διαβάστε περισσότερα
ΙΕΛΚΑ: Στα 100 εκατ. ευρώ το κόστος διαχείρισης της πανδημίας για τα σουπερμάρκετ

ΙΕΛΚΑ: Στα 100 εκατ. ευρώ το κόστος διαχείρισης της πανδημίας για τα σουπερμάρκετ

Μελέτη του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) για τον υπολογισμό του κόστους της πανδημίας στον κλάδο των σουπερμάρκετ στην Ελλάδα.  Τα αποτελέσματα της έρευνας ... Διαβάστε περισσότερα
Πώς θα γιορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στα γυμνάσια και τα λύκεια

Πώς θα γιορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στα γυμνάσια και τα λύκεια

Διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται ανά τμήμα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου ... Διαβάστε περισσότερα