Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ας κάνουμε τη διαφορά, γεμίζοντας το «Καλάθι Συγκέντρωσης Τροφίμων»

Ας κάνουμε τη διαφορά, γεμίζοντας το «Καλάθι Συγκέντρωσης Τροφίμων»

Οι εποχές δύσκολες. Χωρίς αγκαλιές, χωρίς φιλιά, χωρίς όλα εκείνα με τα οποία οι περισσότεροι Έλληνες εκφράζουμε όσα νιώθουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κορονοϊός “αγγίζει” και την οικονομία. Και εκείνοι που έχουν ανάγκη από βοήθεια, γίνονται περισσότεροι.

Και παρόλο που δεν έχουμε πια τη δυνατότητα να αγκαλιαστούμε, μπορούμε να βρίσκουμε τρόπους για να ερχόμαστε πιο κοντά με τους συνανθρώπους μας.

Χαρακτηριστική αυτού μια εικόνα σε ένα από τα σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος. Μιας εταιρίας που εδώ και 10 χρόνια έχει συνδέσει το όνομά της με τον εθελοντισμό. Όπως κάθε μέρα σχεδόν, το μαγαζί ήταν γεμάτο κόσμο με ανθρώπους κάθε ηλικίας, που είχαν πάει για τα ψώνια της εβδομάδας, με τη λίστα τους γραμμένη στο κινητό ή σε χαρτάκι.

Καθώς αναζητούσαν στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ τα προϊόντα που χρειάζονταν, βρήκαν στο… δρόμο τους ένα από τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων».

Από εκείνα τα καλάθια που “μετράνε”… πολλούς πόντους. Γιατί γεμίζουν με ελπίδα για εκείνους που μας χρειάζονται περισσότερο. Όχι μόνο σήμερα με τον κορονοϊό. Όμως, να, τώρα, ίσως τα πράγματα να μας «σπρώχνουν» να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Και οι άνθρωποι που είχαν πάει στο σούπερ μάρκετ για να πάρουν τα απαραίτητα, πήραν και κάτι ακόμα, λίγα μακαρόνια, λίγο ρύζι για εκείνους που στερούνται πολλά περισσότερα. Καλύτερο σύμμαχο από μια εταιρία που εδώ και 10 χρόνια δίνει τα διαπιστευτήριά της στον τομέα του εθελοντισμού, δεν θα μπορούσαν να βρουν…

Ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το «Καλάθι Συγκέντρωσης Τροφίμων» με τυποποιημένα προϊόντα. Καθένας με κάτι διαφορετικό, αλλά το ίδιο σημαντικό, με κάτι που θα προσέφερε ανακούφιση σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Ήθελαν να δώσουν, να προσφέρουν και να βοηθήσουν.

Κάπως έτσι, το παράδειγμα ακολούθησαν και πολλοί άλλοι, βάζοντας κι εκείνοι ό,τι μπορούσαν στο «Καλάθι Συγκέντρωσης Τροφίμων». Και η σημασία της ομαδικής προσπάθειας για το συλλογικό καλό, αναδείχθηκε ξανά και μάλιστα περίτρανα.

Για να γιορτάσει τα 10 χρόνια εθελοντισμού, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποφάσισε να υλοποιήσει μια δράση για καλό σκοπό και φέτος να κάνει τη διαφορά μαζί με τους πελάτες της. Ας ενώσουμε, λοιπόν, τις δυνάμεις σήμερα περισσότερο από ποτέ. Κι ας γεμίσουμε, έως τις 10 Οκτωβρίου, τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» που θα βρούμε σε κάθε κατάστημα του δικτύου ΑΒ, για την ενίσχυση τοπικών φορέων και οργανισμών.

Την ίδια στιγμή η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει στην Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων επιπλέον τρόφιμα αξίας 50.000 ευρώ για 26.000 συνανθρώπους μας.

Η εθελοντική δράση για τα 10 Χρόνια Εθελοντισμού ΑΒ μέσα από τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» έχει ξεκινήσει από τις 28 Σεπτεμβρίου. Για όσους όσοι νοιάζονται, και το δείχνουν με πράξεις φροντίδας. Για όσους μοιράζονται όλα όσα έχουν αξία. Για εκείνους που βάζουν στο καλάθι τους κάτι παραπάνω για να το προσφέρουν σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Για δυο εβδομάδες, λοιπόν, η εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες της, γίνονται ένα, γίνονται εθελοντές προσφοράς και γεμίζουν ξανά και ξανά τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» που βρίσκονται στα καταστήματα ΑΒ & ΕΝΑ, με τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. ρύζι, μακαρόνια, γάλα εβαπορέ κ.λπ), για την ενίσχυση τοπικών φορέων και οργανισμών.

Φέτος, γεμίζουμε μαζί τα καλάθια της “ελπίδας” με ό,τι μπορεί ο καθένας μας. Γιατί μαζί κάνουμε τη διαφορά για εκείνους που μας χρειάζονται περισσότερο!

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.ab.gr/10-years-volunteers

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις