Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

ΑΣΕΠ: 5.124 προσλήψεις στο δημόσιο εντός του 2023 – Οι ειδικότητες

ΑΣΕΠ: 5.124 προσλήψεις στο δημόσιο εντός του 2023 – Οι ειδικότητες

Η προκήρυξη για τον πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα διεξαχθεί εντός του 2023 σε δύο στάδια και προβλέπει την κάλυψη 5.124 νέων μόνιμων θέσεων εργασίας. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των προσλήψεων στο Δημόσιο που θα καλυφθούν, καθώς και την κατανομή τους στους φορείς ανά κλάδο και ειδικότητα.

Από την προκήρυξη για τον πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αναμένεται να καλυφθούν οι εκκρεμείς προσλήψεις του 2022 και του 2023. Πρόκειται 3.502 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), 1.565 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 57 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ).

Η πρόσκληση-προκήρυξη για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ περιλαμβάνει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για 33 κλαδους-ειδικότητες ΠΕ και 23 ΤΕ και εκεί αναφέρεται, επίσης, η ύλη του μαθήματος εξέτασης γνώσεων γενικού περιεχομένου, ενώ οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία αντικαθιστά την εργασιακή εμπειρία, που πλέον θα έχει σημαντικά μικρότερη βαρύτητα από άποψη μορίων. Κυριότερη μέθοδος εξέτασης είναι οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις