Ελλάδα

“Ασπίδα” εμπόρων στον κατάπλου του “Ζενίθ”

Με μια ανθρώπινη «ασπίδα προστασίας» θα προσπαθήσουν εκατοντάδες...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

έμποροι της Αθήνας και του Πειραιά να εξασφαλίσουν την αποβίβαση στο ελληνικό έδαφος εκατοντάδων τουριστών που θα φθάσουν τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά με το κρουαζιερόπλοιο «Ζenith».

 

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία την ίδια μέρα στα πλοία όλων των κατηγοριών, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άρση του καμποτάζ.

 

Η ΠΝΟ ισχυρίζεται ότι «υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας, καθώς στο πλοίο αυτό εργάζονται 613 άτομα από 27 χώρες και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ τους».

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγής Καρέλλας τονίζει ότι «η εκδήλωσή μας αυτή στο λιμάνι του Πειραιά, μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε ένα άλλο, διαφορετικό πρόσωπο της χώρας: την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία και τον πολιτισμό μας».

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Ζησιμάτος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «το ελληνικό εμπόριο, ειδικά στον Πειραιά, επί πολλά χρόνια στήριξε το καμποτάζ προσπαθώντας να στηρίξει και τις κατά παράδοση ναυτικές οικογένειες που ζούσαν και ζουν στην πόλη μας. Ομως σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και κάνοντας “ταμείο” στην αγορά της κρουαζιέρας παρατηρήσαμε ότι ως χώρα χάνουμε πελάτες και συνάλλαγμα εμμένοντας σε μια πολιτική που τελικά δεν απέδωσε καρπούς στον τόπο».

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή Κοβέσι για την ανανέωση της θητείας των τριών ευρωεισαγγελέων για 2 χρόνια
«Η προσφυγή της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέα είναι απαράδεκτη, γιατί στην ελληνική νομοθεσία προβλέπεται ότι μόνο οι θιγόμενοι δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να προσφεύγουν και όχι άλλος τρίτος, αντί αυτών»
Λάουρα Κοβέσι 7
Θρήνος στην κηδεία της Σταυρούλας Λεβεντάκη που δολοφονήθηκε από τον ενοικιαστή της στα Χανιά – Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς
Η Σταυρούλα Λεβεντάκη μαρτύρησε στα χέρια του δολοφόνου της μέσα στο σπίτι που του νοίκιασε - Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί από τις 30 Μαϊου, όμως το έγκλημα εξιχνιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
Σταυρούλα Λεβεντάκη: Θρήνος στην κηδεία της στο Βαρύπετρο Χανίων – Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς