Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ασπίδες προστασίας προσώπου από 3D εκτυπωτή

Ασπίδες προστασίας προσώπου από 3D εκτυπωτή

Στο Blue Lab, ένα εργαστήριο καινοτομίας που υποστηρίζεται από το Δήμο Πειραιά και κατασκευάζει ειδικές ασπίδες προστασίας προσώπου με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης, ξεναγήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, ενημέρωσε τον κ. Θεοδωρικάκο για την πρωτοβουλία του Δήμου να κατασκευάσει αυτές τις ασπίδες προσώπου, τις οποίες στη συνέχεια προσφέρει σε γιατρούς και νοσηλευτές όλων των Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Λεκανοπέδιο Αττικής, σε γειτονικά νοσοκομεία αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς.

«Το υπουργείο Εσωτερικών στηρίζει καινοτόμες δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην αλληλεγγύη και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο Πειραιά για την πρωτοβουλία.

Ανέφερε ακόμη ότι θα εξεταστεί από κοινού το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί και να επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία «γιατί κανείς δεν μας εγγυάται πόσο θα κρατήσει αυτή η κρίση».

«Αποδείχτηκε σε αυτή την κρίση, πόσο μεγάλη αξία έχει, η Ελλάδα να έχει αυτάρκεια σε ορισμένα αναλώσιμα και σε ορισμένα προϊόντα για να τα καταφέρει. Διότι φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε να βρούμε, στην Κίνα ή οπουδήποτε στη γη, μάσκες για να καλύψουμε το προσωπικό. Άρα επειδή έχουμε χρόνο μπροστά μας για αυτή τη μάχη θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αξιοποιηθεί καλύτερα αυτό το καινοτόμο πνεύμα και αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Μώραλης επισήμανε από την πλευρά του ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δείχνει ότι η Αυτοδιοίκηση είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή και ότι η προσφορά του Δήμου πέρα από την προστασία ενισχύει την ψυχολογία και ανεβάζει το ηθικό των ιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις