Ελλάδα

Ασπίδες προστασίας προσώπου από 3D εκτυπωτή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Blue Lab, ένα εργαστήριο καινοτομίας που υποστηρίζεται από το Δήμο Πειραιά και κατασκευάζει ειδικές ασπίδες προστασίας προσώπου με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης, ξεναγήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, ενημέρωσε τον κ. Θεοδωρικάκο για την πρωτοβουλία του Δήμου να κατασκευάσει αυτές τις ασπίδες προσώπου, τις οποίες στη συνέχεια προσφέρει σε γιατρούς και νοσηλευτές όλων των Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Λεκανοπέδιο Αττικής, σε γειτονικά νοσοκομεία αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς.

bluelab

«Το υπουργείο Εσωτερικών στηρίζει καινοτόμες δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην αλληλεγγύη και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο Πειραιά για την πρωτοβουλία.

Ανέφερε ακόμη ότι θα εξεταστεί από κοινού το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί και να επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία «γιατί κανείς δεν μας εγγυάται πόσο θα κρατήσει αυτή η κρίση».

«Αποδείχτηκε σε αυτή την κρίση, πόσο μεγάλη αξία έχει, η Ελλάδα να έχει αυτάρκεια σε ορισμένα αναλώσιμα και σε ορισμένα προϊόντα για να τα καταφέρει. Διότι φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε να βρούμε, στην Κίνα ή οπουδήποτε στη γη, μάσκες για να καλύψουμε το προσωπικό. Άρα επειδή έχουμε χρόνο μπροστά μας για αυτή τη μάχη θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αξιοποιηθεί καλύτερα αυτό το καινοτόμο πνεύμα και αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Μώραλης επισήμανε από την πλευρά του ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δείχνει ότι η Αυτοδιοίκηση είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή και ότι η προσφορά του Δήμου πέρα από την προστασία ενισχύει την ψυχολογία και ανεβάζει το ηθικό των ιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τρεις συλλήψεις μελών κυκλώματος αναβολικών: Κατασχέθηκαν χιλιάδες χάπια και φιαλίδια
Τα μέλη της οργάνωσης αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους μετά τη διεθνή επιχείρηση υπό τον συντονισμό της Europol για την αντιμετώπιση της διακίνησης παραποιημένων φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής
Αναβολικά
Marfin: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι δυο συλληφθέντες – Απολογούνται την επόμενη Τρίτη
Το ανώνυμο mail αποτέλεσε την αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο, καθώς κατονομάζονταν ως υπεύθυνα για τη φονική επίθεση τρία συγκεκριμένα πρόσωπα
Marfin: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι δυο συλληφθέντες – Απολογούνται την επόμενη Τρίτη
31