Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ασπρόπυργος: «Δεν υπάρχει καμία δικαίωση» λέει στο newsit ο αδερφός του 29χρονου αστυνομικού

Ασπρόπυργος: «Δεν υπάρχει καμία δικαίωση» λέει στο newsit ο αδερφός του 29χρονου αστυνομικού

«Δεν υπάρχει καμία δικαίωση» λέει ο αδερφός του 29χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στην άγρια καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, μετά και τη σύλληψη ενός 20χρονου Ρομά χθες, Δευτέρα (18.12.2023).

Ο αδερφός του αδικοχαμένου ένστολου που σκοτώθηκε στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, όπως και όλη η οικογένειά του, είναι απαρηγόρητος και μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει: «ξέρω ότι έχει συλληφθεί ένας άνθρωπος. Δεν νιώθω καλύτερα. Τι να νιώσω; Δικαίωση; Δεν υπάρχει κάποια δικαίωση». Και προσθέτει «χάθηκε ο αδερφός μου και θα κοιτάμε για μία κλοπή που αύριο θα είναι έξω;».

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για την απόπειρα κλοπής του Ι.Χ. στην οδό Ματρόζου στη Νίκαια. Οι δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο, είδαν τους δράστες να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα και αμέσως ξεκίνησαν να τα καταδιώκουν. Το ένα όχημα εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των αστυνομικών, ενώ το δεύτερο όχημα, βγήκε στην Αθηνών – Κορίνθου, με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο.

Όμως στην προσπάθειά του, θέλοντας να «ξεφορτωθεί» τους αστυνομικούς ο οδηγός του οχήματος στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, έκανε απότομο ελιγμό, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου ένστολου και τον σοβαρό τραυματισμό του άλλου αστυνομικού.

Ο 20χρονος συνελήφθη για συμμετοχή του στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο έχουν ταυτοποιηθεί. Σε βάρος και των τεσσάρων έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση.

Η κηδεία του 29χρονου θα τελεστεί σε βαρύ κλίμα θλίψης, αύριο Τετάρτη (20.12.2023) στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Καλλιθέα Πατρών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις