Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Ασπρόπυργος: Οι πρώτες στιγμές μετά τη ληστεία σε βάρος 27χρονου επιχειρηματία – Πως περιέγραψε τον τρόμο

Ασπρόπυργος: Οι πρώτες στιγμές μετά τη ληστεία σε βάρος 27χρονου επιχειρηματία – Πως περιέγραψε τον τρόμο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη ληστεία με λεία μαμούθ που έγινε τα ξημερώματα (06.09.2022) στον Ασπρόπυργο, όταν τέσσερις μασκοφόροι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι 27χρονου επιχειρηματία.

Οι δράστες της ληστείας έδεσαν το θύμα τους και το ανάγκασαν να τους πει πως θα άνοιγαν το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 100.000 ευρών και 30 χρυσές λίρες. Διέφυγαν από την ισόγεια κατοικία στον Ασπρόπυργο με το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο και έκαψαν σε περιοχή στο Μενίδι.

Γείτονας του θύματος περιέγραψε στο newsit.gr τόσο τις πρώτες στιγμές αφού ο νεαρός είχε καταφέρει, όταν ακόμη δεμένος, να καλέσει την αστυνομία όσο και κάποιες κινήσεις που δεν είχε ξαναδεί στη γειτονιά.

Οι ληστές μπήκαν στο σπίτι του 27χρονου και τον έδεσαν, αναγκάζοντας τον, υπό απειλή, να τους αποκαλύψει πως θα άνοιγαν το χρηματοκιβώτιο. Ο ένας απ’ αυτούς, όπως περιέγραψε στο newsit.gr ο γείτονάς του, κρατούσε το κεφάλι του 27χρονου κάτω. Ήταν ο μόνος με τον οποίο το θύμα είχε επαφή, είπε, σημειώνοντας πως υπάρχει η πληροφορία ότι οι δράστες δεν μιλούσαν ελληνικά αλλά αλβανικά.

Ο ίδιος άνθρωπος είπε, περίπου στις 5 παρά τα ξημερώματα, τον 27χρονο, με τα χέρια του ακόμη δεμένα, να περιγράφει στους αστυνομικούς τις στιγμές τρόμου που είχε ζήσει. «Στις 4:30 με 5 παρά τέταρτο ξύπνησα, είχε μαζευτεί αστυνομία, το παιδί κατέβηκε με Tie wrap και εξηγούσε στους αστυνομικούς τι έγινε. Το μόνο που έμαθα είναι ότι ο ένας από αυτούς του κρατούσε το κεφάλι κάτω, είχε μόνο με αυτόν επαφή και μάλλον μιλούσαν αλβανικά», ανέφερε ο μάρτυρας.

Μερικές ώρες νωρίτερα, όταν επέστρεψε στο σπίτι του, είχε παρατηρήσει κάποιες ασυνήθιστες κινήσεις στη γειτονιά, στις οποίες, εκείνη την ώρα, δεν έδωσε σημασία. «Γύρω στις 22:00 που επέστρεψα σπίτι ήταν ένα smart παρκαρισμένο στην θέση που βάζω το αμάξι μου, αλλά δεν έδωσα σημασία, δεν ξέρω αν σχετίζεται. Στις 2 παρά είχε φύγει το smart, άκουσα κάποιες ομιλίες αλλά δεν έδωσα και πάλι σημασία».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις