Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ασπρόπυργος: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον γυμναστή δημοτικού σχολείου που κατηγορείται για ασέλγεια

Ασπρόπυργος: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον γυμναστή δημοτικού σχολείου που κατηγορείται για ασέλγεια

«”Ενώ παίζαμε, πήγε να με πειράξει στα γεννητικά όργανα και εγώ του έσπρωξα τα χέρια”, μου είπε το παιδί», λέει στο newsit.gr η μητέρα ενός 9χρονου αγοριού που καταγγέλλει και εκείνη τον γυμναστή του δημοτικού σχολείου στον Ασπρόπυργο, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκε η κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή.

Οι νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, με την μητέρα του 9χρονου αγοριού να ισχυρίζεται: «Μου είπε το παιδί “με γαργαλούσε, ενώ παίζαμε”. Χθες το βράδυ τον ρώτησα να μου πει ακριβώς τι έχει γίνει. Μου λέει “μαμά με γαργαλούσε στην κοιλιά και πήγε να με πειράξει από κάτω στα γεννητικά όργανα και εγώ του έσπρωξα τα χέρια. Πάνω στο παιχνίδι έγινε, στο γαργαλητό. Νομίζω μόνο μία φορά ότι έχει γίνει“».

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλη μία γονέας είχε απευθυνθεί τον Οκτώβριο στον διευθυντή του σχολείου για την “περίεργη” συμπεριφορά του γυμναστή. «Ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη. Πριν από έναν μήνα είχα ακούσει ότι είχε έρθει και μία άλλη μαμά και είχε μιλήσει μόνο με τον διευθυντή».

Την ίδια ώρα και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων μιλά στο newsit.gr και υποστηρίζει ότι «είχαμε συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων. Είχαμε πολλές αναφορές από μαθητές και γονείς ότι ο εν λόγω δάσκαλος γαργαλούσε τα παιδιά, έπαιζε μαζί τους, έβαζε τους μαθητές να γαργαλιούνται μεταξύ τους, τα έβαζε μέσα στην τάξη εν ώρα γυμναστικής και δεν τα άφηνε να βγουν έξω. Να τονίσουμε κάτι, δεν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση».

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων στο σχολείο της δυτικής Αττικής που είναι και πατέρας ενός παιδιού που πηγαίνει στο συγκεκριμένο δημοτικό, ισχυρίζεται ότι «τον γνώρισα πρώτη φορά χθες. Το παιδί μάς είπε για την συμπεριφορά του πριν από 3-4 μέρες, μας φάνηκε κάτι εντελώς αθώο σαν παιχνίδι, αλλά προβληματιστήκαμε όταν όλοι οι γονείς είπαν το ίδιο».

Πάντως, οι γονείς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν γνώριζαν ότι ο εκπαιδευτικός είχε σύνδρομο Asperger, για το οποίο παρέδωσε ιατρική γνωμάτευση στις αρχές, ενώ αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (9.11.2023).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΑΜΙΝΤΖΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις