Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών – Συναγερμός για τους καπνούς που έπνιξαν τη Δυτική Αττική

Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών – Συναγερμός για τους καπνούς που έπνιξαν τη Δυτική Αττική
Open

Πνίγηκε στους καπνούς η Δυτική Αττική από τη φωτιά που συνεχίζει να καίει από χθες (06.06.2022) το βράδυ σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο αλλά πλέον παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας σε προαύλιο χώρο σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο και γρήγορα, εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στη περιοχή, επεκτάθηκε. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό.

Η φωτιά, στο χώρο του εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, έχει περιοριστεί στις αποθήκες όπου συνεχίζουν να καίγονται πλαστικά, με την Πυροσβεστική να κάνει λόγο για πολύ δύσκολη περίπτωση καθώς τα ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά αναπτύσσουν πολύ μεγάλο θερμικό φορτίο κάνοντας δυσχερές το έργο της κατάσβεσης.

Από τη μεγάλη φωτιά που όλο το βράδυ κατακαίει τα πάντα, έχει δημιουργηθεί τοξικό νέφος κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική! 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και πλέον στο σημείο βρίσκονται 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος πάντως μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση για κλειστά σχολεία, τα οποία, όπως και τα εξεταστικά κέντρα, θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Μιλώντας, εξάλλου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, τόνισε ότι στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, το κλιμάκιο θα ενημερώσει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Μέλημα των δυνάμεων ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά και σε άλλους χώρους καθώς η περιοχή είναι βιομηχανική. Αυτό φαίνεται ότι το κατάφεραν.

Μήνυμα από το 112 

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Ασπροπύργου, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε αποθήκη με πλαστικά στον Ασπρόπυργο. Το μήνυμα καλούσε τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.  

Συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπροπύργου Αττικής. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Επίσης η ΕΛΑΣ είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις