Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ασθενής με πνευμονική υπέρταση: Διαγνώστηκα με περικαρδίτιδα μετά το εμβόλιο

Ασθενής με πνευμονική υπέρταση: Διαγνώστηκα με περικαρδίτιδα μετά το εμβόλιο

Μια γυναίκα που είχε κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer στις 17 Μαΐου και η οποία πάσχει από πνευμονική υπέρταση διαγνώστηκε με περικαρδίτιδα. Σε ανάρτησή της, η Ιωάννα Αλυσανδράτου, πρόεδρος του συλλόγου ασθενών με πνευμονική υπέρταση, συνδέει το περιστατικό της με το εμβόλιο.

«Δημοσιεύω αυτή την επιπλοκή που μου παρουσιάστηκε από το εμβόλιο της Pfizer με μοναδικό σκοπό την προφύλαξη του κόσμου, όχι για να μην εμβολιαστεί», αναφέρει στην ανάρτησή της η Ιωάννα Αλυσανδράτου. 

Όπως περιγράφει στην ανάρτησή της, από το ίδιο βράδυ του εμβολιασμού, αισθανόταν μια κακουχία αλλά την επόμενη μέρα το πρωί είχε πυρετό που έφτασε στο 38. Κατά την ίδια, το κυριότερο σύμπτωμα ήταν ένας πόνος στη μέση του στέρνου. Και όπως αναφέρει, ήταν τέτοιος ο πόνος που πίστεψε ότι πάθαινε έμφραγμα.

Θεωρώντας πως ήταν πόνος από το στομάχι, πήρε ένα αντιόξινο και κοιμήθηκε, αφού ήταν στα συμπτώματα που της είχαν αναφέρει. Το επόμενο πρωί ο οξύς πόνος είχε περάσει αλλά με κάθε ανάσα πονούσε και αποφάσισε να πάει στα Επείγοντα του Ωνασείου.

«Το αποτέλεσμα έκπληξη για όλους μας… περικαρδίτιδα» γράφει και σημειώνει πως «δημοσιεύω αυτή την επιπλοκή που μου παρουσιάστηκε από το εμβόλιο της Pfizer με μοναδικό σκοπό την προφύλαξη του κόσμου, όχι για να μην εμβολιαστεί, αλλά για να γνωρίζει τι μπορεί να αντιμετωπίσει».

Δείτε την ανάρτησή της 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις