Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άσχημα νέα! Δεν θα ανοίξει φέτος το Cine Paris στην Πλάκα

Άσχημα νέα! Δεν θα ανοίξει φέτος το Cine Paris στην Πλάκα
Cine Paris

Ένα από τα πιο θρυλικά θερινά σινεμά της Αθήνας, το Cine Paris στην Πλάκα με την υπέροχη θέα από την ταράτσα του δεν θα γεμίσει φέτος τα βράδια του καλοκαιριού. Όπως ανακοινώθηκε λόγω της πανδημίας δεν θα ανοίξει τις πόρτες του για τους σινεφίλ.

Στην ανακοίνωσή τους στο facebook γράφουν:

«Αγαπητοί μας φίλοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος το καλοκαίρι το Cine Paris και η ομάδα του δεν θα βρίσκεται κοντά σας.Δυστυχώς λόγω της πανδημίας κάποιες εργασίες που ήταν απαραίτητες και προγραμματισμένες να γίνουν πήραν παράταση…Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι να έχετε με υγεία και δίνουμε το καθιερωμένο μας ραντεβού του χρόνου».

Δείτε την ανάρτηση

 

Η ιστορία του Cine Paris

Η ταράτσα του Cine Paris διαθέτει μια συγκλονιστική θέα προς στην Ακρόπολη. Η ιδέα για τη δημιουργία ενός θερινού κινηματογράφου ήταν ενός Έλληνα κομμωτή ο οποίος ζούσε πολλά χρόνια στο Παρίσι και εξαιτίας αυτού το ονόμασε Paris. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 χτίζεται το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα και λειτουργεί ως θερινό και χειμερινό σινεμά. Στα τέλη του ’60 όμως εξαιτίας της κρίσης των θερινών κινηματογράφων κλείνει.

Το 1986 ανοίγει ξανά, με νέο ιδιοκτήτη πλέον, και λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην πιο όμορφη και γραφική γειτονιά της Αθήνας, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις