Δευτέρα, 20 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ατέλειωτη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

απεργία
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς ανήμερα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
– Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξαν για την Πέμπτη (14.06.2018) οι ιδιοκτήτες ταξί
– Διαβάστε αναλυτικά και… οπλιστείτε με πολλή υπομονή

Με πολλή υπομονή θα πρέπει να… οπλιστεί το επιβατικό κοινό της Αθήνας, σήμερα Πέμπτη (14.06.2018). Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας και παράλληλα, θα έχουν απεργία τα ταξί.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη, συμμετέχοντας όπως τονίζει το ΣΕΛΜΑ «στις κινητοποιήσεις εναντίων στην ψήφιση των νέων μέτρων».

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι την Πέμπτη λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω στάσης εργασίας, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι.

Έτσι, χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Αθήνα, από τις 12:00 έως τις 17:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 18:00. Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και τον δρομολογίων του αεροδρομίου.
Η στάση εργασίας πραγματοποιείται, προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Τα τρόλεϊ δεν θα κινούνται μεταξύ 12:00 – 16:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 17:00.

Απεργία στα ταξί

Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξαν οι ιδιοκτήτες ταξί, συνεχίζοντας και την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις τους.

 

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ανέφερε ότι οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό». Και καταγγέλλουν πως οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber».

«Η ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση».

Τόνισε επίσης πως «η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του ελληνικού κράτους, αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη».

Το ΣΑΤΑ υπογράμμισε πως «ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα».

Καταλήγοντας, το Συνδικάτο ζήτησε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό. Αλλά, όπως τόνισ,ε «δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις