Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Οι ανεμβολίαστοι μειώνονται, αφού έχουμε 70 – 80 νεκρούς καθημερινά λόγω κορονοϊού

Κορονοϊός: Αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου για 12 μήνες για όσους νόσησαν βαριά

Η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί, αλλά δεν έχει εκτοπίσει τη μετάλλαξη Δέλτα επανέλαβε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και μίλησε για τους ανεμβολίαστους κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ανέφερε πως: «Παρά το γεγονός ότι η Όμικρον κυριαρχεί, δεν έχει εκτοπίσει τη Δέλτα. Ένα σημαντικό ποσοστό από τα κρούσματα κορονοϊού που μετρώνται καθημερινά είναι από αυτή τη μετάλλαξη. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εντατική, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πάσχουν από τη μετάλλαξη Δέλτα και αυτό μας προβληματίζει».

Όπως είπε «η Δέλτα έχει άλλη δυναμική. Είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον και αυτό το γεγονός μας δίνει και τις πολλές απώλειες στα νοσοκομεία». Τόνισε πως «σχεδόν όλες οι απώλειες προέρχονται από ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 50 ετών. Αυτό θα είχε αποφευχθεί αν οι συνάνθρωποί μας είχαν ακούσει τις διαρκές εκκλήσεις μας για τον εμβολιασμό».

Σε αυτό το σημείο είπε χαρακτηριστικά «η δεξαμενή των ανεμβολίαστων, δυστυχώς, μειώνεται καθημερινά με 70 – 80 συμπολίτες μας, οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό».

 

Αναφέρθηκε και στο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που έχει αρχίσει να επιβάλλεται και ζήτησε από τους πολίτες που έχουν καθυστερήσει τον εμβολιασμό τους να πάνε να το κάνουν άμεσα για να μη χρειαστεί να το πληρώνουν.

Σχετικά με τους φόβους που τυχόν μπορεί να έχουν για τα εμβόλια έναντι του κορονοϊού επισήμανε ότι η αποτελεσματικότητά τους φτάνει το 95%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις