Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αθανάσιος Τσακρής: Παρατεταμένο το 4ο κρούσμα της πανδημίας – Θα έχουμε πρόβλημα τα Χριστούγεννα

Αθανάσιος Τσακρής: Παρατεταμένο το 4ο κρούσμα της πανδημίας – Θα έχουμε πρόβλημα τα Χριστούγεννα

Δύσκολος μήνας αναμένεται να είναι ο Δεκέμβριος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή μικροβιολογίας, Αθανάσιου Τσακρή. για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού. Ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σημείωσε πως «θα έχουμε ένα μακρόσυρτο 4ο κύμα». 

Σε ερώτηση γιατί το κύμα κορονοϊού είναι βαρύ και θανατηφόρο, ο Αθανάσιος Τσακρής σημείωσε πως η Ευρώπη ξέχασε ότι το φθινόπωρο είναι η εποχή του κορονοϊού, όπως και πέρσι. Όπως είπε πως και τα Χριστούγεννα τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να έχουν πρόβλημα, καθώς συνεχώς προστίθενται νέα σοβαρά περιστατικά.

«Υπήρξε μια αύξηση πολύ απότομη και στη συνέχεια θα υπάρξει κάθοδος, λογικά πριν τα Χριστούγεννα», πρόσθεσε. Σημείωσε πως όλο το Δεκέμβριο θα έχουμε αυτή την πίεση και «μετά λογικά θα έχουμε κάμψη αλλά έχουμε και το χειμώνα μπροστά μας».

Τόνισε πως θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η τρίτη δόση, ενώ αναφέρθηκε και στο Ισραήλ λέγοντας πως: «Δεν φταίει το εμβόλιο, όσο περνάνε οι μήνες περνάει η δραστικότητα».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσακρής εκτίμησε ότι θα μπούμε σε ένα 5ο επιδημικό κύμα μέσα στο χειμώνα και θα νοσήσουν οι εμβολιασμένοι που δεν έχουν πια ανοσία, όπως συνέβη στο Ισραήλ. «Ελπίζουμε ότι ο ιός θα γίνει επιδημικός κάποια στιγμή και θα είναι λιγότερα τα περιστατικά», είπε. 

 

Τέλος, σημείωσε πως «η τρίτη δόση κάνει καλύτερη ανοσία σε σχέση με την δεύτερη, ενώ διαρκεί περισσότερο σε σύγκριση με τη δεύτερη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις