Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Αθήνα: Γερανοί «σήκωσαν» 85 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της πόλης

Αθήνα: Γερανοί «σήκωσαν» 85 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της πόλης

Μέσα σε 2,5 χρόνια ο Δήμος Αθηναίων έχει καταφέρει να απομακρύνει περισσότερα από 4.240 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στους δρόμους της πόλης, απελευθερώνοντας συνολικά 42.500 τ.μ. δημοσίου χώρου.

Μάλιστα, πρόσφατα απομάκρυναν 85 οχήματα, ενώ η επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στην Αθήνα διεξάγεται σε καθημερινή βάση, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Είναι ενδεικτική η πρόσφατη -μεγάλης κλίμακας- επιχείρηση που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου, απομακρύνοντας, με τη βοήθεια τριών μεγάλων γερανών, συνολικά 85 οχήματα μέσα σε διάστημα μόλις έξι ημερών.

Τα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, επιδρούσαν αρνητικά στην αισθητική εικόνα της πόλης, ενώ πρακτικά στερούσαν πολύτιμες θέσεις πάρκινγκ από τους κατοίκους, ιδιαίτερα των πυκνοδομημένων περιοχών. Σημειώνεται ότι τα 85 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε περίπου 850 τ.μ. ελεύθερου χώρου.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα εντοπίζονται είτε από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων είτε από σχετικές αναφορές των δημοτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Νovoville.

Ακολουθεί έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για οχήματα που βρίσκονται για μεγάλο διάστημα σε ακινησία, ενώ αμέσως μετά, τα ειδικά συνεργεία προχωρούν στην απομάκρυνση και την ανακύκλωσή τους.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισήμανε ότι η προσπάθεια να εξαλειφθεί «από τους δρόμους της Αθήνας η εικόνα των διάσπαρτων εγκαταλελειμμένων οχημάτων, συνεχίζει να αποδίδει καρπούς» και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε με στοχευμένη και επίμονη δουλειά να δημιουργούμε μία ποιοτική καθημερινότητα για κατοίκους και επισκέπτες, σχεδιάζοντας παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση ότι ακόμη και ένα κερδισμένο εκατοστό δημόσιου χώρου, είναι πολύτιμο για την πόλη».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις