Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αθήνα: Γιορτάζει την 75η επέτειο απελευθέρωσης από τους Γερμανούς κατακτητές – video

Αθήνα: Γιορτάζει την 75η επέτειο απελευθέρωσης από τους Γερμανούς κατακτητές – video

Ξεκινούν αυτό το Σάββατο (5.10.2019) και θα διαρκέσουν ως τις 23 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 75 ετών από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί.

Ενόψει της φετινής επετείου της απελευθέρωσης, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά δράσεις στην Αθήνα, οι οποίες συνδιοργανώνονται για πέμπτη χρονιά, από το Δήμο της πρωτεύουσας, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Περιφέρεια Αττικής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και την ΕΡΤ.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ώστε η επέτειος της απελευθέρωσης, στις 12 Οκτωβρίου του 1944, να αναδειχθεί ως μια μεγάλη γιορτή της πόλης.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνουν εκθέσεις, όπως οι “14 Ιστορίες Αντίστασης” στο Πάρκο Ελευθερίας και τα “Χαράγματα Μνήμης 1941 – 1944” στη Βίλα Ζωγράφου, ιστορικό περίπατο με θέμα “Αντίσταση και δωσιλογισμός στην κατοχική Αθήνα”, μουσική παράσταση με τον Δημήτρη Μυστακίδη στο Πεδίον του Άρεως, εκδήλωση λόγου και θεατρικό αναλόγιο στο Εθνικό Θέατρο με κατάθεση μαρτυριών από την Άλκη Ζέη και τον Μάνο Ζαχαρία.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο εργαστήριο του γλύπτη Γιάννη Παππά, κινηματογραφικές προβολές στο “Τριανόν” και στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, ξενάγηση στην ιστορία απόκρυψης των αρχαιοτήτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αγώνα δρόμου μνήμης και τιμής από το Χαϊδάρι ως την Καισαριανή, κ.α

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις