Site icon NewsIT

Αθήνα: Κοσμοπλημμύρα τα Χριστούγεννα παρά τους ελέγχους και το χειρόφρενο στο μετρό (pics)

25.12.2020 | 22:19
Αθήνα: Κοσμοπλημμύρα τα Χριστούγεννα παρά τους ελέγχους και το χειρόφρενο στο μετρό (pics)

Μόνο lockdown δεν θύμιζε η χριστουγεννιάτικη Αθήνα, λίγες ώρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Εικόνες έντονου συγχρωτισμού παρατηρήθηκαν στο Σύνταγμα, λίγες ώρες πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Επίκεντρο του απίστευτου συνωστισμού στην Αθήνα ήταν – όπως αναμενόταν ανήμερα τα Χριστούγεννα – η πλατεία Συντάγματος. Οι Αθηναίοι θέλησαν να δουν από κοντά το στολισμένο κέντρο της πρωτεύουσας, στέλνοντας τον κωδικό «6» στο 13033 για μια σύντομη βόλτα.

Αναγκαία κρίθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία ζήτησε με μεγάφωνα από τον κόσμο να απομακρυνθεί και να μην συνωστίζεται.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες εικόνες εκτυλίχθηκαν λίγες ώρες, πριν μπει σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 06:00 το πρωί.

 

Σημειώνεται ότι από τις 17:00 είχαν κλείσει οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη Μοναστηράκι, καθώς και ο σταθμός του ΗΣΑΠ Θησείο, ενώ δεν πραγματοποιούνταν δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Καλλιρόης έως το Σύνταγμα.

Ωστόσο, το μέτρο αυτό δεν απέφερε καρπούς. Μπορεί οι σταθμοί πράγματι να έκλεισαν, αλλά όπως μαρτυρούσαν οι εικόνες, εκατοντάδες Αθηναίοι κατέκλυσαν το κέντρο.

Μετά τις 22:00 οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα είναι σαρωτικοί, καθώς θα υπάρχουν μπλόκα που θα σταματούν όλους τους οδηγούς προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σημειώνεται ότι χθες, παραμονή Πρωτοχρονιάς έγιναν περισσότεροι από 85.000 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.241 παραβάσεις και 18 συλλήψεις.

φωτογραφίες: Intime

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version