Ελλάδα

Αθώος ο “Γέροντας Παστίτσιος”

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών απαλλάχθηκε σήμερα από την κατηγορία της εξύβρισης θρησκεύματος, ο Φίλιππος Λοΐζος, γνωστός και ως Γέροντας Παστίτσιος ο οποίος μέσω Facebook σατίριζε τα υποτιθέμενα θαύματα και προφητείες του μοναχού Παΐσιου το 2012.

Ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε βάση του άρθρο 8 του νόμου 4411/2016 που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2012 μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά υποστήριζε ότι “ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο”.

Εν συνέχεια έγινε άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής της εν λόγω σελίδας και συνελήφθη με την κατηγορία της βλασφημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σορός άνδρα βρέθηκε σε παραλία της Μαγνησίας - Εξετάζεται αν ανήκει στον Αυστριακό τουρίστα που αναζητείται 40 ημέρες
Η σορός μεταφέρθηκε με σκάφος του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Καμαρίου ώστε να παραδοθεί στις αρχές για να γίνουν εξετάσεις που θα δείξουν την ταυτότητά του
Ασθενοφόρο
Ανοίγει ξανά το «παραδικαστικό 2»: Γιοσάκης, Ευσταθίου και Μαντούβαλος πάλι στο εδώλιο
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο το 2019 είχε καταδικάσει τους κατηγορούμενους σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, ωστόσο η έφεσή τους είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και κανείς δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή
Ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στον Άρειο Πάγο συνοδεία αστυνομικών 5
Δύο 13χρονες στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλαν άγριο ξυλοδαρμό από ομάδα ανήλικων κοριτσιών - «Κατέγραψαν την επίθεση σε βίντεο»
Μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθερες - Οι 13χρονες είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή
Ανήλικες