Σάββατο, 25 Μαΐ
25oC Αθήνα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Η στιγμή που ο χιμπατζής δραπετεύει – Τι απαντά ο Λεσουέρ για τις αντιδράσεις

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Η στιγμή που ο χιμπατζής δραπετεύει – Τι απαντά ο Λεσουέρ για τις αντιδράσεις

Βίντεο με τη στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βλέπει το «φως» της δημοσιότητας.

Σε αυτό φαίνεται ο χιμπατζής να έχει δραπετεύσει και να βρίσκεται πλέον στο πάρκινγκ του Αττικού Πάρκου.

Εκεί είναι και που τον βρήκαν οι υπεύθυνοι και τον θανάτωσαν, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων, ενώ έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vegan 22 Greece Challenge by Vegan Life NGO (@vegan22greecechallenge)

Τι απαντά ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ

Από τη μεριά του, ο ιδρυτής του πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, απαντώντας στις αντιδράσεις είπε πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη θανάτωση.

Μιλώντας στον Alpha, είπε πως ένα ζώο όταν έχει ανεβασμένη αδρεναλίνη, δεν το «πιάνουν» τα ηρεμιστικά. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η αρχική ανάρτηση του πάρκου έλεγε πως το πιάνουν, αλλά θα χρειαστούν ίσως και 20 λεπτά.

Συγκεκριμένα ο Λεσουέρ είπε: «Καταλαβαίνω αυτή την ανησυχία ορισμένων ανθρώπων. Αυτό που έχουμε υπογραμμίσει και στη δήλωση που διαβάζετε, είναι ότι ένα ζώο που είναι σε μια κατάσταση έξαρσης και ανησυχίας, με υψηλή αδρεναλίνη, δεν μπορείς να το ναρκώσεις. Το απομονώσαμε το ζώο και το παρακολουθήσαμε για ένα τέταρτο, προσπαθήσαμε να το βάλουμε στο πάρκο ξανά, δεν έμπαινε, ήταν πολύ ανήσυχο. Δεν υπήρχε δυνατότητα να το οδηγήσουμε σε κάποιο ασφαλές χώρο. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να το περιορίσουμε, ήταν έξω από την περίμετρο του πάρκου».

Η αρχική ανακοίνωση του Ζωολογικού Πάρκου

«Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις