Τρίτη, 5 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αυτός είναι ο τρομοκράτης συνεργός του Μαζιώτη που νοίκιασε τη γιάφκα στο Βύρωνα

Αυτός είναι ο τρομοκράτης συνεργός του Μαζιώτη που νοίκιασε τη γιάφκα στο Βύρωνα

– Ο 31χρονος άνδρας που συνελήφθη στο Βύρωνα είναι ο Σταμπούλος Αντώνης
– Δεν ήθελε να φωτογραφηθεί, έκανε γκριμάτσες, έβγαζε τη γλώσσα του, τους έφτυνε και γελούσε
– Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρότι είναι Έλληνας επιλέγει να μιλάει μόνο ιταλικά
– Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στον Βύρωνα προκειμένου να εντοπίσουν τη μοτοσικλέτα του
– Είχε νοικιάσει την αποθήκη στο Βύρωνα με την ταυτότητα του συναδέλφου του

Η “μάσκα” έπεσε και ο 31χρονος, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, ονομάζεται Σταμπούλος Αντώνης του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, γεν. 21/02/1983 στην Αττική.

Η φωτογραφία δημοποιείται  από το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας.

Ο 31χρονος έκανε τη ζωή δύσκολη στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, αφού από την αρχή δεν φάνηκε διατεθειμμένος να συνεργαστεί με τις αρχές, ενώ τους έβριζε στα ιταλικά.

Ακόμα κι όταν έπρεπε να τον φωτογραφήσουν, όπως ορίζει η διαδικασία, εκείνος έκανε γκριμάτσες, έφτυνε τους αστυνομικούς, γελούσε, έκλεινε τα μάτια του και έβγαζε τη γλώσσα του και γενικότερα προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο προκειμένου οι συνεργάτες του να εξαφανίσουν κάθε ίχνος του.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι αστυνομικοί νωρίς το απόγευμα εντόπισαν σε κοντινή απόσταση από το γκαράζ στον Βύρωνα, την μηχανή του 31χρονου και από εκεί βρήκαν την άδεια κυκλοφορίας. Έτσι με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να βρουν τα στοιχεία του και να δώσουν τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα, η οποία είναι από την ταυτότητα, μιας και δεν έχει καταστεί δυνατόν να τον φωτογραφήσουν.

Την ίδια ώρα, με αυτά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι αρχές ζητούν από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι, να επικοικνωνήσει με τις αρχές.

Ο συγκεκριμένος άντρας είναι Έλληνας και έχει καθαρό ποινικό μητρώο, ενώ είναι άγνωστο γιατί επιλέγει να μιλάει μόνο ιταλικά.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και μέσα από το μπλοκάκι που είχε όλες τις σημειώσεις, προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν κωδικές ονομασίες και ονόματα. Μάλιστα, επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν κλειδιά μίας μοτοσικλέτας, οι αρχές ερευνούν όλη την περιοχή του Βύρωνα, προκειμένου να την εντοπίσουν και μέσω αυτής να οδηγηθούν σε νέα στοιχεία.

Όπως και να ‘χει πάντως πρόκειται για μια σημαντική σύλληψη καθώς παρά τη σύλληψη Μαζιώτη είναι δεδομένο ότι με την Πόλα Ρούπα εκτός φυλακής ένας απ’ τους δυο βασικούς πυλώνες του Επαναστατικού Αγώνα είναι λειτουργικός. Όπως απέδειξαν μάλιστα τα ευρήματα των αστυνομικών δεν είναι απλά λειτουργικός αλλά και διατεθειμένος να κάνει χτυπήματα αιματηρά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μιχάλης Λαγάνης – Θεοδόσης Πάνου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέφτει η “μάσκα” του “άγνωστου” τρομοκράτη – Αρνείται ακόμα και να φωτογραφηθεί

Πως ο Μαζιώτης έδωσε μέσα από τη φυλακή το σύνθημα για νέο χτύπημα

Ετοίμαζαν χτύπημα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο – Έψαχναν εκρηκτικά που να ισοπεδώνουν ολόκληρο κτίριο

Μυστήριο με τον άντρα που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική – Μιλάει μόνο Ιταλικά

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε μεγάλη πολυεθνική στον Πειραιά – Παρακολουθούσαν γνωστό εφοπλιστή

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Καλάσνικοφ, σφαίρες και πλαστές ταυτότητες στις “γιάφκες” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Όλα όσα βρήκε η Αντιτρομοκρατική

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε