Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να κινούμαστε όλοι με υπευθυνότητα και  να μένουμε ασφαλείς. Αυτό δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κρούσματα μη χρήσης μάσκας, γι’ αυτό και επισήμανε ότι το Υπουργείο έχει ζητήσει τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς αυτή και μόνο αυτή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα για υγειονομικές παραβάσεις. «Έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι, όχι για να τιμωρήσουμε το επιβατικό κοινό, αλλά γιατί δεν πρέπει σε αυτή τη φάση να χαλαρώσουμε, ειδικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», σημείωσε.

Υπενθύμισε ότι η τιμή του εισιτηρίου μειώθηκε μετά από πολλά χρόνια από το 1,40 ευρώ στο 1,20 ευρώ και ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει κίνητρα, ώστε οι επιβάτες να στραφούν στη χρήση καρτών και να αυξηθούν τα έσοδα.

«Δεν είναι εύκολη η εξίσωση μεταξύ της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών και της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας. Είναι μία δύσκολη εξίσωση και ανάλογα με τις συνθήκες προσαρμόζουμε τις πολιτικές μας», κατέληξε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις