Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτές είναι οι πέντε οριστικές τηλεοπτικές άδειες

Αυτές είναι οι πέντε οριστικές τηλεοπτικές άδειες

– Το ανακοίνωσε μέσω twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς
– Τηλεοπτικές άδειες πήραν ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, Star, Alpha και Epsilon
– Εντός δεκαπέντε ημερών η καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 3.500.000 ευρώ
– Όλη η απόφαση του ΕΣΡ

Μετά από… 40 κύματα, έναν διαγωνισμό που ακυρώθηκε, μια απόφαση του ΣτΕ και έναν νέο διαγωνισμό, δόθηκαν οριστικά οι νέες τηλεοπτικές άδειες. Πέντε κανάλια τις πήραν και συγκεκριμένα οι σταθμοί: ΣΚΑΙ, STAR, ANT1, Alpha και Epsilon.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς με τη… επισήμανση “Habemus άδειες”.

Δείτε το tweet του Νίκου Παππά

Η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με θέμα τους δικαιούχους επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής οριστικοί δικαιούχοι είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (STAR)

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 10

4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (EPSILON)

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΕΣΡ: «Κατά το άρθρο 13 παρ. 2 του Ν. 4339/2015 και το Σημείο 7.2. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ, οι παραπάνω οριστικοί δικαιούχοι οφείλουν να προβούν στην καταβολή της πρώτης δόσεως της αδείας τους (ύψους 3.500.000 ευρώ) εντός δεκαπέντε ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης αυτής δόσεως, ο οριστικός δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση.»

Εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών λοιπόν οι προαναφερόμενοι πέντε δικαιούχοι (ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA, ANT1, EPSILON) πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση (ύψους 3.500.000 ευρώ) για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης.

Νίκος Παππάς: Η τηλεόραση περνά σε μια νέα φάση

Μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη, ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε την απόφαση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες «μια πολύ σημαντική στιγμή για τα τηλεοπτικά πράγματα στην Ελλάδα. Είναι ένα μάθημα υπομονής και επιμονής για όλους μας. Ένα μάθημα αντοχής και για την κυβερνητική πλειοψηφία. Είχαμε δύσκολες στιγμές, αλλά είχαμε το Δίκαιο και το Σύνταγμα με το μέρος μας. Η τηλεόραση περνά σε μια νέα φάση. Και έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε χαρούμενοι”.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έδωσε συγχαρητήρια «στα μέλη του ΕΣΡ, τα οποία ολοκλήρωσαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια εκκρεμότητα 30 χρόνων. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα ως προς το περιεχόμενο. Το Σύνταγμά μας έχει συγκεκριμένες πρόνοιες για το τι οφείλει να κάνει εκείνος, στον οποίο η Πολιτεία έχει αποδώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τη δημόσια συχνότητα. Η δημοσίευση της απόφασης του ΕΣΡ σημαίνει ότι από αύριο -και εντός 15 ημερών- κάθε κάτοχος τηλεοπτικής άδειας υποχρεούται να καταβάλει το τίμημα της πρώτης δόσης, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν, κάποιοι είχαν βρει την Πολιτεία αδύναμη. Πλέον, η Πολιτεία επανακάμπτει».

Δείτε εδώ όλη την απόφαση του ΕΣΡ

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/09/esr_apofasi_101-2018.pdf”]

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις