Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυτή είναι η Μύρτις «ρίχνεται» στη μάχη κατά του κορονοϊού

Αυτή είναι η Μύρτις «ρίχνεται» στη μάχη κατά του κορονοϊού

Η μικρή Μύρτις, μία Ελληνίδα της Αρχαίας Ελλάδας γίνεται ένα παγκόσμιο σύμβολο της επιστήμης και των κοινών πανανθρώπινων αξιών.

Μήνυμα σε όλο τον κόσμο δίνει η «11χρονη» Μύρτις που «έφυγε» από λιμό στα χρόνια του Περικλή. Ο Μανώλης Παπαγρηγοράκης, καθηγητής στο ΕΚΠΑ, είχε την ιδέα να αξιοποιηθεί αυτό το εξαιρετικό εύρημα προκειμένου να στείλει παγκόσμιο μήνυμα στη μάχη της πανδημίας.

Η 11χρονη αρχαία Ελληνίδα επικαλείται τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, συμφωνώντας μαζί του, ότι όλη η ανθρωπότητα ενωμένη θα νικήσει τον κοινό εχθρό.

Το 430 π.Χ., η 11χρονη Αθηναία Μύρτις, θύμα και αυτή όπως και ο Περικλής του μεγάλου λοιμού των Αθηνών, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι 2.500 χρόνια μετά θα συμμετείχε στην παγκόσμια μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ.

Γιατί η Μύρτις, με τη σοφία και την εμπειρία των 2.500 χρόνων της, αισθάνεται τον κίνδυνο που βιώνει όλος ο πλανήτης από μία απειλητική αλλά όχι ανίκητη πανδημία, προσθέτει. Το κοριτσάκι που έπαιζε στους πρόποδες της Ακρόπολης και αντίκριζε τον Παρθενώνα, ξεκίνησε το δεύτερο ταξίδι της στον κόσμο το 2010 με την παρουσίασή της στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις