Site icon NewsIT

Αυτοί είναι οι 3 συλληφθέντες της σπείρας που «ξάφριζε» ηλικιωμένους

08.07.2022 | 14:56
Αυτοί είναι οι 3 συλληφθέντες της σπείρας που «ξάφριζε» ηλικιωμένους

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των τριών εκ των έξι μελών της σπείρας που εξαρθρώθηκε στις 29 Ιουνίου από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, που εξαπατούσε και λήστευε ηλικιωμένα άτομα.

Οι έξι δράστες της σπείρας είχαν εξαπατήσει 46 ηλικιωμένους, ενώ είχαν αποπειραθεί να ρίξουν στα…. δίχτυα τους κι άλλους. Έχουν ταυτοποιηθεί ως οι δράστες 6 κλοπών και τριών ληστειών. 

Οι δράστες προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα (κυρίως γυναίκες), στα οποία συστήνονταν ψευδώς ως φιλικά πρόσωπα, λογιστές ή απεσταλμένοι συγγενών τους και με προφάσεις, όπως η περαίωση οικονομικών υποθέσεων, επιστροφής ή αποζημίωσης χρηματικού ποσού από την εφορία, τους έπειθαν να τους δώσουν λεφτά ή κοσμήματα, που παραλάμβαναν από τραπεζικά καταστήματα ή από τα σπίτια τους.

Στην περίπτωση που τα θύματα διατύπωναν τις αμφιβολίες τους τότε προχωρούσαν σε ληστείες και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα ακόμα και με τη χρήση λεκτικής ή σωματικής βίας.

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ποινική δίωξη σε βάρος τριών Ελλήνων που κατηγορούνται για απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη των κακουργημάτων απάτης και ληστειών, απάτη κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα με τη ζημία που προκλήθηκε να υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, συνέργεια σε απάτη και ληστεία, ληστεία κατά συρροή, κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και μη κατ’ εξακολούθηση και άπαξ και παράνομη κατοχή όπλου.

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες κατασχεθέντων κοσμημάτων.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version