Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αυτοκτονία 14χρονου: «Στο σχολείο κυκλοφορούν μαχαίρια, τα είχε μαζέψει ο διευθυντής» λέει μητέρα

Αυτοκτονία 14χρονου: «Στο σχολείο κυκλοφορούν μαχαίρια, τα είχε μαζέψει ο διευθυντής» λέει μητέρα

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την αυτοκτονία του 14χρονου στα Σεπόλια, με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες αναζητώντας τους λόγους που οδήγησαν το παιδί στο απονενοημένο διάβημα. Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες για περιστατικά bullying στο σχολείο που φοιτούσε πληθαίνουν, ενώ κάποιοι γονείς υποστηρίζουν ότι κυκλοφορούν ακόμα και… μαχαίρια!

Υπενθυμίζεται ότι το 14χρονο αγόρι αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του στα Σεπόλια, την περασμένη Παρασκευή (13.05.2022) και κανείς δεν ξέρει ακόμη ποιος ήταν ο λόγος που τον οδήγησε να βάλει τέλος στην ζωή του. Η αυτοκτονία του παιδιού έχει σοκάρει όσους το γνώριζαν αλλά φαίνεται πως την είχε προαναγγείλει στους φίλους του, ενώ όλοι στο σχολείο λένε ότι του έκαναν άγριο bullying.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!», μια μητέρα αναφέρει ότι στο εν λόγω σχολείο – όπως της έχει πει το παιδί της – κυκλοφορούν μαχαίρια «πεταλούδες», τα οποία έχει μαζέψει ο διευθυντής. ««Το παιδί μου γνώριζε φατσικά τον 14χρονο από το σχολείο. Το μόνο που μου είπε κάποια στιγμή, αφού έγινε το συμβάν, ήταν ότι κάποιο παιδί είχε στείλει μήνυμα στον 14χρονο και ότι μάλλον “την έχει βάψει”. Είναι χρόνια αυτή η κατάσταση αυτή με το bullying» λέει χαρακτηριστικά. 

Και προσθέτει: «Ο γυμνασιάρχης φαίνεται ευγενικός άνθρωπος που θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα. Στο σχολείο κυκλοφορούν μαχαίρια – πεταλούδες και μου έχουν πει ότι κάποια τα έχει μαζέψει ο διευθυντής και τα έχει στο συρτάρι του. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Στις αρχές της χρονιάς είχαν χτυπήσει ένα παιδί οι νταήδες του σχολείου. Το παιδί μου μού είχε πει ότι υπάρχουν παιδιά που είναι οι νταήδες του σχολείου, ο ίδιος δεν έχει αντιμετωπίσει bullying». 

«Τα παιδιά έχουν συγκλονιστεί με το περιστατικό. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το σχολείο δεν έκλεισε. Έπρεπε στην κηδεία να έχουν παρευρεθεί όλοι οι καθηγητές. Το σχολείο έπρεπε να κλείσει ως ένδειξη τιμής για το παιδί. Είναι ντροπή που λειτούργησε κανονικά», αναφέρει επίσης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και κάνουμε το σταυρό μας»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο πατέρας άλλου συμμαθητή του 14χρονου, αναφέροντας ότι νιώθουν πως τα παιδιά τους είναι εκτεθειμένα. «Το παιδί μου μού ανέφερε ότι αν δεν έχεις γνωστό κάποιο “μάγκα” του σχολείου, στοχοποιείσαι. Είναι συγκεκριμένα τα άτομα που ασκούν bullying» αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι είναι ενήμερος ο διευθυντής και όλοι οι καθηγητές ξέρουν ποια άτομα δεν έχουν πρέπουσα συμπεριφορά. Νιώθουμε ότι τα παιδιά μας είναι εκτεθειμένα. Δεν ξέρω τι συνέβη με τον 14χρονο. Αλλά το πρόβλημα με τον εκφοβισμό είναι σε έξαρση στο σχολείο μας. Δε μπορεί να μην ξέρει ο γυμνασιάρχης και οι καθηγητές. Εμείς στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και κάνουμε το σταυρό μας. οι καθηγητές δεν ξέρω αν φοβούνται ή αν είναι αδιάφοροι. Αισθάνομαι ότι δεν αντιδρούν και είναι θλιβερό».

Η σπαρακτική εξομολόγηση του προπονητή του άτυχου 14χρονου

Για τον 14χρονο μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» και ο προπονητής του, κάνοντας λόγο για ένα χαρούμενο παιδί, ένα… ευχάριστο πειραχτήρι. 

«Να θάψουμε ποιον; Ένα διαμάντι; Έναν άγγελο; Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, χαμογελαστό. Η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Δε γνώριζα για περιστατικά bullying. Εγώ έχω την εικόνα ενός χαρούμενο παιδιού, δεν τον είχα δει ποτέ στεναχωρημένο. Το παιδί αυτό πρόσφερε γέλιο, ήταν το ευχάριστο πειραχτήρι. Τίποτα δε μου περνάει από το μυαλό. Θα κληθούμε όλοι να δώσουμε καταθέσεις και να δούμε τι έγινε. Πιστεύω ότι θα βγει η αλήθεια. Όταν μάθαμε την υπόθεση “πέσαμε από τα σύννεφα”. Δεν το πιστεύαμε. Την τελευταία φορά που τον είδα την Τετάρτη ήταν όπως ήταν πάντα. Έκανε τη γυμναστική του, τις ασκήσεις του. Μετά το χαμό του, ο αδελφός του είχε ένα βλέμμα χαμένο. Δύο διαμάντια είχε αυτή η οικογένεια και έχασε το ένα», είπε ο προπονητής του 14χρονου αγοριού, Θωμάς Χαραλαμπής.

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις